Loïs Lee Pure Skinfood | Echt puur natuurlijke huidverzorging


Ik hou van puur eten, pure producten, Scandinavisch design, weinig opsmuk, clean, nou ja you get the point. Wanneer je zoals ik al een tijdje puur eet, ga je ook meer letten op ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Tegenwoordig zijn er al heel wat merken op de markt die claimen pure ingrediënten te gebruiken en een bio label hebben etc.

Toch blijft het goed opletten, want veel van die producten bevatten nog altijd stoffen die niet altijd even goed zijn voor je huid en ook nog eens je hormoonbalans flink kunnen verstoren. En als ze al wel goede stofjes in zich hebben, dan is de verpakking meestal toch niet optimaal, en het oog wil ook wat, toch?!

Ik heb een vrij vochtarme huid (door mijn jarenlange overmatige suikergebruik), maar op de t-zone juist weer vettig. Ook is mijn huid door alle stress en slaapgebrek van de afgelopen paar jaren vaak wat rood en gevoelig. Niet een huid waar zomaar van alles opgesmeerd kan worden dus. Toch ben ik al jaren op zoek naar een echt goede huidverzorging die (liefst bio) en echt puur is.

In het verleden heb ik al verschillende pure en biologische producten getest en vaak bleken ze voor mijn huid toch niet zo goed te werken, dan ging mijn huid raar doen, kreeg ik vlekjes of schilfers of werd mijn huid ineens heel ruw. Zelfs na ‘even doorzetten’ bleef het aanhouden, ik werd er niet vrolijk van en keerde dan ook altijd terug naar mijn vertrouwde merk Dermalogica.

Loïs Lee pure skinfood

Lois lee pakket

Maar bij toeval stuitte ik laatst op de nieuwe producten van Loïs Lee pure skinfood. Een nieuw puur merk voor huidverzorging, Nederlands (leuk!) en echt (echt!) vrij van gekke stofjes. Ook over de verpakking is nagedacht, glas in plaats van kunststof en ook nog eens mooi vormgegeven.

Eigenaresse Debbie van Weelden is health coach en hormoonfactor trainer. Ze was het beu op zoek te gaan naar goede huidverzorgingsproducten die geen belasting vormen voor je hormoonhuishouding en vond dat de verpakking van de meeste producten ook wel wat hipper mocht. Ze volgde een opleiding om haar eigen huidverzorgingsproducten te ontwikkelen en zo is Loïs lee ontstaan.

Debbie stuurde me een mooi pakketje op om te proberen met daarin een cleansing oil, hydrating mist en nourishing beauty oil. Plus een doekje. Ach wat leuk dacht ik, ook nog een doekje erbij. Dat is wel heel compleet. Maar al snel bleek dat het doekje essentieel was voor de reining.

lois lee huidverzoring

Even wennen

In het begin was ik een beetje bang dat mijn huid te vettig zou blijven door de reiniging met alleen de olie en daarna ook nog olie als huidverzorging te gebruiken. Ook was ik door mijn eerdere ervaringen met natuurlijke huidverzorging behoorlijk sceptisch. Zou dit echt gaan werken?

De combinatie van de reinigingsmethode en de dagverzorging was wel even wennen. Je moet namelijk om je huid te reinigen het doekje met warm water nat maken, uitknijpen en vervolgens het warme doekje op je gezicht leggen nadat je je huid met de cleansing oil hebt ingesmeerd. Het doekje dampt uit terwijl jij de heerlijke geur van de olie inademt en vervolgens herhaal je de stap nog een keer.

Tijdens de tweede keer veeg je de resterende olie van je gezicht met hetzelfde doekje en je gezicht voelt fris, schoon en niet trekkerig aan. Het lijkt misschien veel werk, maar het is eigenlijk al in een minuut of twee gepiept en het duurt eigenlijk niet langer dan wanneer je, zoals ik gewend ben, je gezicht met een wasgel wast.

In het filmpje hieronder laat ik je zien hoe je de producten van Loïs lee pure skinfood gebruikt. Jammergenoeg was ik tijdens het filmen verkouden, dus alles was opgezet en mijn neus zat verstopt, ook mijn huid was roder dan normaal, maar daar moet je maar even doorheen kijken, hahaha.

Ik ben een make-up gebruiker en moet zeggen dat ik ’s avonds eerst mijn make-up eraf haal met een make-up remover voordat ik mijn gezicht reinig met de olie. Of dat echt nodig is heb ik niet gecheckt. ’s Ochtends onder de douche gebruik ik wel alleen de reiningsolie tijdens het wassen van mijn gezicht. Soms – zelfs met een zachte en zeepvrije wasgel – kon mijn huid toch nog een klein beetje droog aanvoelen na het douchen, maar met de reiningsolie van Loïs lee heb ik daar totaal geen last van.

Spamomentje

Om daarna mijn gezicht nog in te smeren met de olie en hydramist voelt echt enorm luxe aan. Door het hele ritueel van reiniging met met doekje en de olie en vervolgens de heerlijk geurende olie/hydramist mix creëer je echt een spamomentje. De geur is ook erg lekker en het leuke aan het systeem is dat je je ‘dagcreme’ helemaal naar de behoefte van je huid op dat moment kan aanpassen.

Loïs Lee geeft aan dat je 1 pompje olie en 3 pompjes van de hydrating lotion als basis kunt aanhouden en dat je zelf kunt variëren naar behoefte, ik merk dat mijn vochtarme huid het net wat lekkerder doet op 4 pompjes hydramist en 1 of 2 pompjes olie (’s avonds meestal 2, ’s ochtends vaak 1).

Wat dat betreft is het echt een ideaal systeem omdat je geen verschillende soorten potjes creme nodig hebt, maar zelf je eigen mix kunt samenstellen en dat iedere dag opnieuw. Mijn man gebruikt de hydramist en huidolie inmiddels ook terwijl hij een totaal andere huid heeft.

Helemaal puur

Waar ik me echt over heb verbaasd is dat mijn huid vrijwel niet heeft hoeven wennen aan de producten, zo puur zijn ze dus. De producten bevatten onder andere verzachtend en hydraterend aloë vera water, verschillende voedende oliën en zelfs algen en co-enzym Q10 voor een stralende huid. Wat er niet in zit is huiduitdrogende alcohol en alle andere onuitspreekbare bijzondere toevoegingen die je wel in de meeste beautyproducten terugvindt.

Na een week of twee was ik hooked, net als aan de jaderoller trouwens. Ik vind het echt heel knap wat Debbie met Loïs Lee heeft neergezet, want ze heeft mij, na ruim 10 jaar, van de Dermalogica afgekregen. Ik vind deze producten echt top en zo fijn dat er niets raars in zit en de verpakking van (donker) glas gemaakt is. Gelukkig wel stevig glas, want mijn flesjes zijn al een paar keer gevallen (oops), maar er is nog geen chipje vanaf. Wat mij betreft is Loïs lee een blijvertje.

Zelf proberen en actie

Lois lee cleansing oil lotion en beauty oil

Ik kan je echt aanraden om de huidverzorging van Loïs lee zelf uit te proberen. Je kunt in de online shop een travelset bestellen (ad EUR 39). Daar doe je zeker drie weken mee en zo kun je mooi ontdekken of de producten wat voor je zijn.

Maar, omdat Loïs Lee een nieuw merk is en ik ze graag in het zonnetje zet hebben we een leuke actie bedacht. Wat mij betreft gaat iedereen aan de Loïs Lee, want puurder ga je echt niet vinden volgens mij. 🙂 Dus wanneer je nu een normale set bestelt (met de reiniging, hydramist en de beauty oil, totaalprijs EUR 129) dan krijg je er tijdelijk een jaderoller (t.w.v. EUR 29) gratis bij! Gebruik daarvoor bij je bestelling de omschrijving brndstf jaderoller in het opmerkingenveld bij je bestelling (het is dus geen kortingscode!).

Dit artikel bevat uitsluitend mijn eigen mening en ervaringen, ik heb geen geld of andere vergoeding (behalve de set om de producten uit te testen) ontvangen voor het schrijven van dit artikel.

 

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Mijn nieuwe huidverzorgingsritueel
April 22, 2016

2 Comments

debbievanweelden801
Reply 8 juni 2016

Hoi Leonie, wat een leuk filmpje heb je weer gemaakt en wat fijn dat Loïs Lee Pure Skinfood je zo goed bevalt!
In principe heb je geen extra reinigingsproduct nodig om je make up eraf te halen. De soothing cleansing oil kan dat karwei aan en verwijdert zelfs waterproof mascara ;-)

En leuk dat je de jaderoller nog extra gebruikt om de beauty oil + hydrating lotion in te rollen. Jij maakt er helemaal een ultiem beauty ritueel van!

    Leonie
    Reply 9 juni 2016

    Wow! Zelfs bij waterproof mascara?!! Ik moet dat snel maar een uitproberen dan, geweldig!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *