Wortelsap met appel en kurkuma


Dit wortelsap met appel en kurkuma is perfect voor een energieke start van je dag. Het is zoet en mild, iedereen lust het en het zit ook nog eens boordevol vitaminen. Ik voel me altijd helemaal fris en fit als ik dit wortelsap op heb.

wortelsap met kurkuma

Wortelsap met appel en kurkuma

voor circa 500 ml sap

1 kg wortels (bospeen, waspeen, winterwortel, maakt niet uit)
1 appel
1-2  el vers citroensap
1,5 tl kurkumapasta

Schil de wortels met een dunschiller en pers ze uit in een slowjuicer of sapcentrifuge.
Was de appel, snijd hem in parten en pers deze eveneens uit in de slowjuicer of sapcentrifuge.
Roer de kurkumapasta met het citroensap los en roer het door het geperste sap.

Schenk over in een groot glas en drink het het liefst binnen 15 minuten na het bereiden op. Zo behoud je de meeste vitaminen.

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

One pot met haloumi, aardappel en spinazie
April 06, 2017
Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016

2 Comments

maartje
Reply 7 juli 2016

Mooi kleurtje :-).
is dit niet een enorme suikerbom? Juist omdat je de vezels etc eruit haalt?

    Leonie
    Reply 14 juli 2016

    Het bevat redelijk wat koolhydraten dit sap. Ik merk er geen nadelig effect van op mijn bloedsuikerspiegel en dat komt denk ik door de kurkuma, dat een gunstig effect op je bloedsuikerspiegel heeft (Arun, 2002).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *