Vegetarische curry met ei


Deze vegetarische curry is een van mijn favoriete gerechten, ik eet hem al jaren en hij verveeld nooit. Doordat ie mild is kan ik hem makkelijk serveren aan mijn dochter (die trouwens ook gek is op deze curry). De kleuren zijn fantastisch en de smaak is gewoon heel goed, heerlijk vol en tegelijkertijd fris door het beetje citroensap. Het is ook een ideale doordeweekse maaltijd omdat de meeste ingrediënten (in ieder geval bij mij) wel in de voorraadkast staan. Ik maak vaak extra veel, zodat ik er de volgende dag bij de lunch nog een keer van kan genieten. Ja, ik ben echt fan van dit gerecht hahaha, jij vast ook als je het geprobeerd hebt.

 

Eicurry lang

 

Vegetarische curry met ei

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 20 minutes

Total Time: 30 minutes

4 personen

glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij

paleo, vegetarisch

Vegetarische curry met ei

  • 8 eieren, kies voor omega-3 of biologische eieren
  • 2 uien
  • 400 gr gepelde tomaten, gepureerd
  • 100 gr rijpe cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 cm verse gember
  • 4 tenen knoflook
  • 1/2 tl fenegriekzaad
  • 1 el korianderzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 el. venkelzaad
  • 1/2 el komijnzaad
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 blikje kokosmelk (ca. 400ml)
  • 1 el kokosolie of roomboter
  • zout
  • sap van 1/2 citroen
  • bosui en bieslook (optioneel), ter garnering
  1. Rooster de specerijen kort in een koekenpan en pureer ze vervolgens met de knoflook, uien, gember en een scheutje kokosmelk met de staafmixer tot een gladde pasta.
  2. Roerbak deze pasta kort in de kokosolie en voeg de gepureerde tomaten en resterende kokosmelk toe.
  3. Breng al roerend aan de kook.
  4. Laat de saus ca. 20 minuten op middelhoog vuur wat inkoken tot een dikke curry, voeg halverwege de gehalveerde cherrytomaatjes toe en laat ze nog 10 minuten meekoken.
  5. Kook ondertussen de eieren in ca. 8 minuten hard.
  6. Koel ze af in koud water en pel ze.
  7. Halveer de eieren.
  8. Hak de bosui in dunne ringen. Knip wat bieslook fijn.
  9. Ga weer verder met de curry, haal het van het vuur en voeg naar smaak zout en het citroensap toe.
  10. Doe de gehalveerde eieren in een schaal en schep hier de curry over, garneer met de gehakte bosui en bieslook.
  11. Lekker met (bloemkool)rijst.
http://www.brndstf.nl/vegetarische-curry-ei/

 

 

vegetarische curry met ei

 

vegetarische curry met ei liggend

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Chili sin carne
September 11, 2017
Notengranola
May 15, 2017
One pot met haloumi, aardappel en spinazie
April 06, 2017
Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016

3 Comments

Susan
Reply 1 augustus 2016

Wow, superlekker! Chapeau!

Bonnie
Reply 23 april 2016

Mmmmm... we hebben dit gerecht thuis voor de tweede keer gegeten. Mijn man kwam thuis in de avond en zei: 'ik hoopte al dat we dit gingen eten'.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *