Tabbouleh met tijgernoten


Tabbouleh met tijgernoten en tijgernotenolie

Toen ik jaren geleden met mijn kookhobby begon was ik dol op tabbouleh, een Libanese salade met veel verse kruiden en bulgur. Ik heb het heel vaak gegeten en toen ik een paar jaar gelden paleo ging was het wel even slikken om verse pasta en tabbouleh te laten staan. Zo is het gebeurd dat ik al in geen jaren tabbouleh heb gegeten, ondanks dat het best had gekund, ik eet ook heus nog weleens (verse) pasta, maar het was een beetje in de vergetelheid geraakt.

Terwijl ik voor Chufa Nederland hun producten uittestte bedacht ik wat ik met de gepelde tijgernoten en de tijgernotenolie zou kunnen doen. Als knabbel zijn de gepelde tijgernoten al erg lekker, maar ik wilde er toch graag een gerecht mee maken. Ik weet niet meer hoe de inspiratie me inviel, misschien zag ik tabbouleh voorbijkomen op tv of in een kookboek (ik ben dol op het doorbladeren van kookboeken), maar het leek me best een goed idee de gepelde tijgernoten te gebruiken voor de tabbouleh. Zou het werken? Zou het te zoet zijn? Bulgur is, net als andere granen, ook lichtzoet van zichzelf, waarom niet. Ik nam de proef op de som en in het ergste geval moest het de vuilnisbak in.

Het werd fantastisch! De gepelde tijgernoten hakte ik fijn als grove bulgur (eigenlijk hoort fijne bulgur in tabbouleh, maar hey, we werken met tijgernoten dus ik mag bepalen :-)) en ik roerde ze door de fijngehakte groenten en kruiden. De tijgernoten geven een heerlijke crunch aan de salade. En in plaats van olijfolie gebruikte ik, natuurlijk :-), de tijgernotenolie en een prachtig (ver)nieuw(d) gerecht was geboren. Heb je geen tijgernotenolie? Olijfolie werkt ook prima!

Tabbouleh met tijgernoten

Prep Time: 15 minutes

Total Time: 15 minutes

als bijgerecht voor 2 personen

paleo, vegan, low carb

glutenvrij, graanvrij

Tabbouleh met tijgernoten

 • 50 gr gepelde tijgernoten
 • 1 bosje bladpeterselie (circa 50 gr.)
 • blaadjes van 1 bosje munt (circa 50 gr.)
 • sap en rasp van 1 citroen
 • 2 tomaten
 • 1/2 komkommer
 • 3 bosuitjes
 • 25 ml tijgernotenolie of olijfolie
 • zout en zwarte peper naar smaak
 1. Hak de tijgernoten fijn tot kleine korrels (dit gaat het makkelijkst in een sterke blender of keukenmachine, of anders met een goed scherp koksmes).
 2. Hak de peterselie (met steeltjes) en muntblaadjes zeer fijn.
 3. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de helften in kleine blokjes.
 4. Verwijder de zaadlijst uit de halve komkommer en snijd ook deze in kleine blokjes.
 5. Snijd de bosuitjes in fijne ringen.
 6. Doe alles samen met de citroenrasp in een kom en schenk de olie en het citroensap erover, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
http://www.brndstf.nl/tabbouleh-met-tijgernoten/

gehakte tijgernoten voor tabbouleh

 

Tabbouleh met tijgernoten en tijgernotenolie staand

 

 

Tabbouleh met tijgernoten en tijgernotenolie

 

Tabbouleh met tijgernoten half

 

Tabbouleh met tijgernoten staand

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Chili sin carne
September 11, 2017
Notengranola
May 15, 2017
Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016

1 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *