Stamppot van zoete aardappel en snijbiet


Deze stamppot van zoete aardappel maak ik al jaren en is een perfect gerecht voor een dagje zonder vlees. Het is een variant op een recept uit het boek The World Food Café en is zo makkelijk en snel te maken. De mix van de gekookte en rauwe groenten is fantastisch. Door de warmte van de gekookte zoete aardappel slinkt de snijbiet en de gebakken dunne uienringen erin zorgen voor een mooie aanvulling. Zorg er wel voor dat je de uien heel dun snijdt, anders is het niet zo lekker. Ook is het het lekkerst wanneer de uien mooi goudbruin gebakken zijn, dit kun je tegelijk doen met het koken van de zoete aardappel, dus het kost je geen extra tijd. Eet deze stamppot met een paprikasalsa en eventueel nog een paar gekookte eieren.

Ken je trouwens al mijn pinterest account? Al mijn recepten, artikelen en meer plaats ik op pinterest, zo kun je je favoriete recepten makkelijk opslaan en inspiratie opdoen voor nieuwe gerechten. Ik zou het leuk vinden als je me volgt.

Stammpot van zoete aardappel en snijbiet

Stamppot van zoete aardappel en snijbiet

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 20 minutes

Total Time: 35 minutes

4 personen

glutenvrij, suikervrij

paleo, vegetarisch, clean eating

Stamppot van zoete aardappel en snijbiet

  • 750 gr zoete aardappels (die met oranje vruchtvlees)
  • 500 gr snijbiet (of verse spinazie)
  • 2 uien
  • 5 cardamompeulen (groene), zaadjes fijn gestampt
  • 40 gr grasboter
  • zout
  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes.
  2. Doe ze in een pan met ruim water en wat zout en kook de zoete aardappels tot ze gaar zijn.
  3. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en bak deze op middelhoog vuur goudbruin in de boter. Roer af en toe.
  4. Was ondertussen de snijbiet (of spinazie) en snijd deze in niet al te dikke repen (de stelen kunnen ook erbij, snijd wel een stukje van de onderkant af voordat je deze gebruikt).
  5. Wanneer de zoete aardappel gaar is, giet je ze af en pureer je ze in de pan snel met een pureestamper of vork tot een gladde puree.
  6. Roer er direct de rauwe snijbiet (of spinazie) erdoor. Roer goed door.
  7. Roer vervolgens het cardamompoeder en de warme uienringen (incl. boter) door de puree.
  8. Breng op smaak met wat zout als je dat nodig vindt.
  9. Lekker met deze paprikasalsa .
http://www.brndstf.nl/stamppot-zoete-aardappel-en-snijbiet/

Snijbiet

 

Stamppot van zoete aardappel en snijbiet met uitjes

 

Stamppot van zoete aardappel

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Notengranola
May 15, 2017
One pot met haloumi, aardappel en spinazie
April 06, 2017
Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *