Snelle groentesoep met harissa


Op de een of andere manier lopen maandagen altijd anders dan gepland. In het weekend heb je flink boodschappen gedaan en dan blijk je toch iets te zijn vergeten of je hebt vooruit gekookt voor de hele week, alles netjes in de vriezer gedaan en bij thuiskomst na je werk kom je erachter dat je vergeten bent het eten voor die dag eruit te halen, aargh irritant.

Een ritje naar de snackbar is zo gemaakt, maar dat is nu juist niet wat je wilt. Deze week wilde je het echt even gezond houden. Dan is deze groentesoep met harissa een uitkomst voor je. Je maakt hem met de groenten die je nog in je groentela hebt liggen, een verdwaalde (zoete) aardappel erin en een scheut kokosmelk of kokosyoghurt erover en je hebt een koningsmaal. Helemaal healthy, helemaal happy.

Ik bracht de soep op smaak met harissapoeder, maar gebruik gerust een ander mengsel als je dat niet in huis hebt (bijvoorbeeld kerriepoeder, garam massala of cajunkruiden), zolang het maar aromatisch is. Eet er voor de eiwitten een eitje bij of noten-zadencrackers met een spread of kaas en je hebt een volwaardige maaltijd.

Groentesoep met harissa | paleo & vegan

groentesoep-met-harissa-en-kokosyoghurt

Snelle groentesoep met harissa

voor 4 kommen

Snelle groentesoep met harissa

    Neem een kilo (overgebleven) groenten, bijvoorbeeld
  • 2 courgettes
  • 2 wortels
  • 1 (zoete) aardappel of knolvenkel
  • paar stengels bleekselderij
  • een prei
  • een ui
    Breng op smaak met
  • 1 liter hete bouillon (uit de vriezer of van een blokje)
  • paar tenen knoflook
  • een laurierblaadje
  • 1 tl harissa (poeder of vers)
  • 1/2 el vers gemalen komijn
  • 1 tl vers gemalen korianderzaad
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 2 eetlepels grasboter of olijfolie (vegan)
  • zout en versgemalen zwarte peper
    Garneer met
  • geroosterde noten of hennepzaad
  • olijfolie
  • een scheut kokosmelk of kokosyoghurt
  • wat verse peterselie of selderijblad
  1. Was en schil (indien nodig) de groenten en snijd ze in blokjes
  2. Verhit de boter of de olie in de pan en bak de groenten een paar minuten totdat ze licht beginnen te kleuren.
  3. Giet de hete bouillon over de groenten, de groenten moeten volledig onder water staan.
  4. Voeg de kruiden en specerijen toe en breng aan de kook.
  5. Wanneer de soep kookt, draai je vuur laag en laat je de soep circa 20 minuten koken.
  6. Pureer de soep, doe hem over in schaaltjes en garneer met de noten of het hennepzaad, verse kruiden en een scheut kokosmelk of kokosyoghurt.
http://www.brndstf.nl/snelle-groentesoep/

YOU MIGHT ALSO LIKE

Notengranola
May 15, 2017
One pot met haloumi, aardappel en spinazie
April 06, 2017
Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van hennepzaad?
September 22, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *