Salade met venkel, groene appel en granaatappel


Het begint weer wat warmer te worden en dan gaat het bij mij kriebelen om anders te gaan eten. Geen grote warme copieuze maaltijden meer, maar lichter eten en veel salades. In de winter moet ik niets van salades hebben, veel te koud, maar nu snak ik naar groenten en het liefst rauw. Ik maakte een salade met venkel en groene appel, een klassieke combinatie die heel goed werkt. Om de salade wat vrolijker te maken voegde ik er wat granaatappelpitjes aan toe en die bleken ook nog eens heel goed te combineren met de rest. Omdat ik wel zin had in een romige dressing gebruikte ik wat kokosyoghurt als basis, lekker! En zo werd een eenvoudige doordeweekse maaltijd opeens een feestmaal.

 

Salade met venkel, groene appel en granaatappel

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 5 minutes

Total Time: 15 minutes

4 personen (als bijgerecht)

glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij

paleo, vega, vegan, raw

Salade met venkel, groene appel en granaatappel

  • 2 grote venkelknollen
  • 2 groene appels
  • 1 granaatappel
  • 60 gr walnoten, licht geroosterd
  • 2 takjes citroenmelisse of verse munt
    voor de vinaigrette
  • 6 el kokosyoghurt
  • 2 el clementineolie (milde olijfolie kan ook)
  • 2 el mango-azijn (of een andere lichtzoete azijn)
  • zout naar smaak
  1. Was de venkel en snijd hem in dunne repen.
  2. Was de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd dunne plakjes van de partjes.
  3. Haal de pitjes los uit de granaatappel.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Snijd de citroenmelisse of verse munt in dunne reepjes.
  6. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten ervoor kort samen te kloppen.
  7. Doe de venkelreepjes, appelplakjes en granaatappelpitjes in een kom, schep ze door elkaar terwijl je de vinaigrette erdoor roert.
  8. Schep de walnoten erdoor en garneer met de fijngehakte kruidenblaadjes.
  9. Serveer direct.
http://www.brndstf.nl/salade-venkel-groene-appel-en-granaatappel/

 

venkelsalade links

 

Salade met venkel, groene appel en granaatappel

 

Salade venkel groene appel en walnoten

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Chili sin carne
September 11, 2017
Notengranola
May 15, 2017
One pot met haloumi, aardappel en spinazie
April 06, 2017
Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016

3 Comments

Paula
Reply 19 april 2016

Hoi Leonie, maak je de kokosyogurt zelf of koop je deze? Ik heb al enkele kokosyogurt merken gezien en tot nu allemaal gezoet met een vorm van suiker. En dus in de schap laten staan.

    Leonie
    Reply 19 april 2016

    Hai Paula, als ik tijd heb maak ik hem zelf (ik zal binnenkort een recept plaatsen), maar je kunt tegenwoordig ook goede kopen. Bij Aldi heb je er een van Trader Joe's die heet Coconuts about you kokosdessert en zit in kuipjes van zo'n 250ml, er zit wel een beetje maiszetmeet in (ik vind dat geen probleem), maar naast kokosmelk en yoghurtculturen verder niets. Ook heb je 'Kokosstart' van AbbotKinneys (http://abbotkinneys.com), dit is een hele milde kokosyoghurt. Hij bestaat uit kokosmelk, plantaardige yoghurtculturen en tapioca. Deze is verkrijgbaar bij sommige natuyrvoedingswinkels en bij Marqt. Ook heb je nog Coyo (volgens mij bij o.a. AH verkrijgbaar). Hierin zit kokosmelk, probiotica culturen (vegan) en tapioca. Keuze genoeg! Waarschijnlijk heb je kokosyoghurt in de winkel gezien die bestond uit yoghurt met een kokossmaakje. Die zijn inderdaad gezoet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *