Salade met venkel, groene appel en granaatappel
Het begint weer wat warmer te worden en dan gaat het bij mij kriebelen om anders te gaan eten. Geen grote warme copieuze maaltijden meer, maar lichter eten en veel salades. In de winter moet ik niets van salades hebben, veel te koud, maar nu snak ik naar groenten en het liefst rauw. Ik maakte een salade met venkel en groene appel, een klassieke combinatie die heel goed werkt. Om de salade wat vrolijker te maken voegde ik er wat granaatappelpitjes aan toe en die bleken ook nog eens heel goed te combineren met de rest. Omdat ik wel zin had in een romige dressing gebruikte ik wat kokosyoghurt als basis, lekker! En zo werd een eenvoudige doordeweekse maaltijd opeens een feestmaal.
- 2 grote venkelknollen
- 2 groene appels
- 1 granaatappel
- 60 gr walnoten, licht geroosterd
- 2 takjes citroenmelisse of verse munt
- 6 el kokosyoghurt
- 2 el clementineolie (milde olijfolie kan ook)
- 2 el mango-azijn (of een andere lichtzoete azijn)
- zout naar smaak
- Was de venkel en snijd hem in dunne repen.
- Was de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd dunne plakjes van de partjes.
- Haal de pitjes los uit de granaatappel.
- Hak de walnoten grof.
- Snijd de citroenmelisse of verse munt in dunne reepjes.
- Maak de vinaigrette door alle ingrediënten ervoor kort samen te kloppen.
- Doe de venkelreepjes, appelplakjes en granaatappelpitjes in een kom, schep ze door elkaar terwijl je de vinaigrette erdoor roert.
- Schep de walnoten erdoor en garneer met de fijngehakte kruidenblaadjes.
- Serveer direct.
- 19 April 2016
- 3 Comments
- 0
- granaatappel, groene appel, kokosyoghurt, lunch, paleo, rauw, recept, salade, vegan, vegetarisch, venkel, walnoten
Paula
19 april 2016Hoi Leonie, maak je de kokosyogurt zelf of koop je deze? Ik heb al enkele kokosyogurt merken gezien en tot nu allemaal gezoet met een vorm van suiker. En dus in de schap laten staan.
Leonie
19 april 2016Hai Paula, als ik tijd heb maak ik hem zelf (ik zal binnenkort een recept plaatsen), maar je kunt tegenwoordig ook goede kopen. Bij Aldi heb je er een van Trader Joe's die heet Coconuts about you kokosdessert en zit in kuipjes van zo'n 250ml, er zit wel een beetje maiszetmeet in (ik vind dat geen probleem), maar naast kokosmelk en yoghurtculturen verder niets. Ook heb je 'Kokosstart' van AbbotKinneys (http://abbotkinneys.com), dit is een hele milde kokosyoghurt. Hij bestaat uit kokosmelk, plantaardige yoghurtculturen en tapioca. Deze is verkrijgbaar bij sommige natuyrvoedingswinkels en bij Marqt. Ook heb je nog Coyo (volgens mij bij o.a. AH verkrijgbaar). Hierin zit kokosmelk, probiotica culturen (vegan) en tapioca. Keuze genoeg! Waarschijnlijk heb je kokosyoghurt in de winkel gezien die bestond uit yoghurt met een kokossmaakje. Die zijn inderdaad gezoet.