Romige ovenschotel met kip en champignons


Deze romige ovenschotel met zoete aardappel, kip en champignons is perfect voor doordeweeks, maar kan ook heel goed voor een etentje met vrienden. Het is een makkelijk te maken gerecht en ziet er ook nog eens lekker uit. Dit gerecht plaatste ik een paar jaar geleden op mijn paleoblog, waar het een enorme hit is, maar ik vind het door de toevoeging van zuivel beter op dit blog passen en omdat deze schotel gewoon super lekker is wilde ik hem jullie niet onthouden.

 

Romige ovenschotel met kip uit de oven

 

Voor dit gerecht heb ik een rauwmelkse lepelkaas gekozen. Dat is een hoog kaasje dat je normaal even in de oven moet verwarmen om het vervolgens uit te lepelen, een beetje brie-achtig. Mocht je het recept volledig willen volgen, maar je kan geen lepelkaasje vinden dan is brie een prima alternatief. In het verleden heb ik deze schotel ook wel met buffelmozzarella gemaakt, dat werkt ook, al is het licht bittere van de brie wel lekkerder in combinatie met het zoete van de aardappel.

Eet je geen vlees? Laat de kip weg, serveer er een salade bij en je hebt een prima vegetarisch maal!

Romige ovenschotel met kip en champignons

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 30 minutes

Total Time: 45 minutes

4 personen

glutenvrij

primal, vegetarisch (zonder de kip)

Romige ovenschotel met kip en champignons

  • 500 gr zoete aardappel, rode schil en wit vlees
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 350 gr kipdijfilet
  • 1 flinke lepelkaas, circa 200 gram (of brie of mozzarella di bufala)
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gr spinazie
  • paar eetlepels pijnboompitten
  • zout, zwarte peper
  • boter, ghee of olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 180
  2. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes van circa 2 centimeter.
  3. Kook de aardappelblokjes in water met ruim zout tot beetgaar (niet te ver door laten koken, ze moeten nog een beetje bite behouden).
  4. Snijd ondertussen de champignons in kwarten en pers de knoflook uit.
  5. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
  6. Was de spinazie en laat uitlekken.
  7. Verhit wat vet in een koekenpan en bak hierin de champignons met de uitgeperste knoflook. Bestrooi flink met versgemalen zwarte peper en wat zout.
  8. Haal de champignons uit de koekenpan en zet ze even apart in een schaaltje.
  9. Bak ondertussen de kipblokjes in hetzelfde vet tot lichtbruin en gaar. Bewaar de kipblokjes bij de champignons.
  10. Inmiddels zijn de aardappelblokjes wel gaar. Giet ze af en leg ze op de bodem van een ondiepe ovenschaal.
  11. Roerbak tenslotte de spinaziebladeren in porties in dezelfde koekenpan totdat de bladeren geslonken zijn. Niet te ver doorbakken, het gaat erom dat het vocht voor de deel uit de bladeren is.
  12. Verdeel de spinazie over de aardappelblokjes en verdeel hier de kip en champignons over.
  13. Wanneer je voor een lepelkaasje hebt gekozen snijd je de bovenkant van het koude kaasje open en lepel je de kaas leeg. Verdeel de uitgelepelde kaas over het gerecht.
  14. Bestrooi met pijnboompitten en zet circa 20 minuten in de oven totdat de pijnboompitten bruin beginnen te kleuren en de kaas gesmolten is.
  15. Geniet van deze heerlijke romige ovenschotel!
http://www.brndstf.nl/romige-ovenschotel-met-zoete-aardappel-kip-en-champignons/

Romige-ovenschotel-met-kip-champignons-en-spinazie

 

Romige ovenschotel met kip bereid lepel

 

Ovenschotel-met-spinazie-en-kaas

 

 

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016
Paleo kersencake | Receptenruil
September 01, 2016
Uit de oude doos | Receptenruil Amandel-appelcake
August 09, 2016
Kokos-chia yoghurt
August 04, 2016
Uit de oude doos | Receptenruil Groene drakensmoothie
August 02, 2016
Receptenruil | Venkel courgette linzensoep
July 26, 2016
Wortelsap met appel en kurkuma
July 06, 2016

2 Comments

R
Reply 9 mei 2016

Hoeveel kcal zitten hierin?

Marian Verhoeven
Reply 27 april 2016

Een heerlijke ovenschotel, bij de champignons heb ik een gesneden ui gebakken, de opgegeven hoeveelheid was goed voor 2 personen, ja, als het lekker is eet je vanzelf meer.
een eenvoudig en goed recept!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *