Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop


Wat doe je als je je niet meer gelukkig voelt in je lijf en in je baan? Dan verander je je eetgewoonten en begin je een eigen bedrijf. Althans, dat deed Tante Toos Suikerloos. Ze verliet de modewereld om zich te richten op gezond snoepen. Zelf miste ze voorlichting over gezond en verantwoord snoepen in haar jeugd en ze neemt nu graag het voortouw om de huidige generaties te leren hoe lekker snoepen kan zijn zonder geraffineerde suiker. Je komt haar o.a. tegen op food events en farmer’s markets en binnenkort verschijnen enkele van haar producten ook in winkels in Rotterdam.

Ik volgde een workshop van Tante Toos die ze samen met èn in de Tribestlife rawfood kitchen in Rotterdam organiseerde. Tribest ken je misschien wel van die handige personal blender en slowjuicers. Inmiddels hebben ze een super leuk zaakje in Rotterdam waar je iets lekkers van de uitgebreide rawfood kaart kunt komen eten. Ook vinden er regelmatig healthy workshops plaats, zoals de Raw Sweets workshop van Tante Toos waar ik bij was.

 

 

Bij binnenkomst stond er al gelijk allerlei lekkers me aan te staren. Ik proefde alvast de raw carrot cake voor en kon niet wachten om hem te maken, lekker! Na een korte introductie en eerste uitleg van Tante Toos mochten we zelf aan de slag.

We maakten allemaal verschillende lekkernijen en Tante Toos vertelde honderduit over waar je op moet letten en hoe je gemakkelijk raw food kunt inpassen in je leven. We kregen tips en trics voor keukengerei en kooktechnieken en Sophie van Tribest gaf ons uitleg over de apparaten.

 

 

Dat het snoepgoed dat we maakten helemaal geen suiker(s) bevat is natuurlijk een illusie. In de overheerlijke taartjes (choco cheesecake en carrot cake) en sweets (cookie tough balls, brownie balls en kokosrepen) die we maakten gingen wel andere zoetmiddelen zoals dadels, kokos of ahornsiroop. Maar het effect van dit soort zoet op je bloedsuikerspiegel is prettiger doordat er ook verhoudingsgewijs veel vezels inzitten. Geen sugardip dus en ook nog eens niet te versmaden. Daar kun je gerust thuis mee aankomen.

Mijn brownieballetjes waren niet zo fotogeniek uitgevallen, maar die van deelneemster Yvonne des te meer:

Al met al was het een leuke, leerzame en inspirerende middag. Aan het einde van de workshop kregen we allemaal een goodybox met onze eigengemaakte lekkernijen mee, zodat het thuisfront er ook van kon genieten. Mocht je geïnteresseerd zijn in een workshop van Tante Toos, kijk dan even op haar site voor de data. Ik zag dat er binnenkort een leuke workshop voor kindersnoepgoed (gummies etc.) op de agenda staat.

 

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Chili sin carne
September 11, 2017
Notengranola
May 15, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van hennepzaad?
September 22, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *