Receptenruil | Venkel courgette linzensoep


receptenruil

Een paar jaar terug deed ik met mijn oude blog mee met de receptenruil van een groep health-foodbloggers. Een superleuk initiatief waar ik graag aan meedeed, maar waar ik op een gegeven moment geen tijd meer voor had. Inmiddels is er een en ander verschoven in mijn prioriteiten en doe ik weer graag mee aan de receptenruil.

Deze keer kreeg ik het blog Pure food Coaching  van voedingscoach Alessandra Cantinière toegewezen. Bij Alessandra kun je o.a. terecht voor voedingsconsulten, workshops en lezingen en op haar site vind je ook nog de nodige heerlijke recepten. Dat was lastig kiezen, want het zag er allemaal echt heel goed uit! Het werd een vegetarische soep, gewoon omdat ik dol ben op soepen en ik toevallig nog wat inspiratie nodig had voor de lunch.

De soep was een goede keuze! Heerlijk fris, boordevol groente en ook nog eens goed vullend door de linzen. Ik heb wel een kleine aanpassing gemaakt aan het originele recept. In plaats van kokosolie gebruikte ik roomboter en op het einde heb ik er nog wat vers citroensap aan toegevoegd, dat vind ik altijd erg lekker in linzensoep. Dankjewel Alessandra voor dit lekkere recept!

 

receptenruil juli venke courgette linzensoep

Venkel courgette linzensoep

Dit heb je nodig

2 venkelknollen
2 courgettes
200 gr rode linzen
4 sjalotjes
2 knoflookteentjes
2 groente of misobouillonblokjes (zonder e-nummers)
1 theelepel venkelzaad
1 dessertlepel Italiaanse kruiden
Kokosolie (ik gebruikte grasboter)
2 takjes verse munt
2 liter water
keltisch zeezout

Optioneel: wat vers citroensap

Zo maak je het

  1. Week de linzen een nacht van tevoren in ruim water.
  2. Hak de sjalotjes en knoflook grof en fruit deze in de soeppan (met dikke bodem) in een klontje kokosvet of boter.
  3. Voeg de geweekte en gewassen linzen toe aan de ui en knoflook.
  4. Voeg er twee liter water met bouillon, het venkelzaad en de Italiaanse kruiden aan toe en laat het zachtjes koken. De kooktijd is ongeveer 25 minuten, na 10 minuten kun je de gesneden venkel en courgette toevoegen.
  5. Als alles gaar is de soep van het vuur halen en hem met de staafmixer glad pureren. Voeg eventueel nog wat zout en peper en wat citroensap eraan toe.
  6. Garneer de soep met lekker veel verse munt.

 

Het originele recept vind je hier.

Venkel courgette linzensoep lunch

 

 

De soep deed het de volgende dag ook nog goed voor de lunch, ik heb hem lekker opgesmikkeld in het zonnetje.

Er doen nog meer bloggers mee aan de receptenruil, kijk ook eens bij:

Dayenne’s Foodblog; http://www.dayennefoodblog.com
De Voedzame Keuken; http://www.devoedzamekeuken.nl
Eat Pure Love; http://www.eatpurelove.nl
Kiwi enzo; http://www.kiwienzo.nl
Foodquotes; http://www.foodquotes.nl
Peachy Paleo; http://www.peachypaleo.nl
Pure Food Coaching; http://purefoodcoaching.nl
Mesa Verde blog; http://www.mesaverdeblog.nl
Young voedingsadvies: http://www.youngvoedingsadvies.nl

YOU MIGHT ALSO LIKE

Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016
Paleo kersencake | Receptenruil
September 01, 2016
20 Lekkere lunchbox ideeën zonder brood
August 24, 2016
Bloemkoolcouscous | low carb
August 16, 2016
Uit de oude doos | Receptenruil Amandel-appelcake
August 09, 2016

1 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *