Uit de oude doos | Receptenruil Groene drakensmoothie


receptenruilVorige week plaatste ik mijn receptenruil voor juli. Omdat ik nog meer lekkere recepten tijdens eerdere receptenruils gemaakt heb en deze al een tijd geleden zijn geplaatst op mijn oude blog, leek het me een goed idee om ze hier te plaatsen. Bij deze de aftrap van de oude maar nog steeds lekkere recepten uit de receptenruil.

De eerste keer dat ik eraan meedeed mocht ik rondneuzen op de site Kinderen kunnen prima anders eten van Ester Wiemer en kookte Marjolijn Jansen van Oerspronkelijk iets van mij.

Op Kinderen kunnen prima anders eten kun je veel informatie vinden over hoe je je kids toch aan die gezonde hap krijgt en ze het nog leuk en lekker vinden ook! Niet onbelangrijk.

Ik ging in 2013 voor een persoonlijke uitdaging en koos voor groene drakensmoothie. Een uitdaging omdat ik in 2013 een beetje anti groen(t)e smoothies was en er nog nooit een geprobeerd had. Maar, groene smoothies kunnen best gezond en lekker (!) zijn zoals ik inmiddels heb ondervonden ;-). Al blijf ik erbij dat je je voeding zoveel mogelijk in vaste vorm tot je moet nemen, maar een smoothie voor de broodnodige aanvulling van vitaminen of voor op dagen dat het allemaal een beetje tegenzit in de voedingsplanning is deze smoothie een prima alternatief! Tegenwoordig (2016) gebruik ik smoothies en juices zelfs als natuurlijke multivitamine. Toch leuk om te lezen hoe je gedurende verloop van tijd van mening of ideeën veranderd. Ook mijn eigen kleine draakje, toen nog 2 jaar oud, heeft haar mening veranderd ten aanzien van de drakensmoothie. Kreeg ik haar in 2013 nog niet overgehaald het te proberen, ‘nee mama, nie lekke nie’ was de enige reactie terwijl ze het nog niet eens geproefd had, tegenwoordig vraagt ze, inmiddels 5 jaar oud, zelf zo nu en dan om een groene smoothie :-).

REceptenruil groene drakensmoothie

Groene drakensmoothie

Dit heb je nodig

2 handen spinazie
1/2 avocado
1 banaan
water of kokoswater

Zo maak je het

Er gaat normaal ook nog wat lucumapoeder in, maar dat had ik niet in huis en dus weggelaten uit het recept.

  1. Mix alles in de blender of met de staafmixer mixen tot een mooie gladde smoothie.
  2. Hoe meer water of kokoswater je toevoegt hoe dunner de smoothie is, ik heb denk ik zo’n 100ml water toegevoegd en heb de smoothie aan de dikke kant gehouden.
  3. Tenslotte heb ik nog de tip van Ester aangehouden en er nog wat limoensap aan toegevoegd, dat maakte de smoothie echt af!

Het oorspronkelijke recept voor de smoothie vind je trouwens hier.

De smoothie was verrassend lekker Ester! Dankjewel voor dit lekkere recept!

Ben je benieuwd naar de andere health-foodbloggers die meedoen aan de receptenruil? Hieronder een lijstje van alle deelnemers (lijst 2016):

Dayenne’s Foodblog
De Voedzame Keuken
Eat Pure Love
Kiwi enzo
Foodquotes

Peachy Paleo
Pure Food Coaching

Mesa Verde blog
Young voedingsadvies

 

– Dit recept is eerder (in 2013) geplaatst op mijn oude blog leogoespaleo.nl –

YOU MIGHT ALSO LIKE

Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016
Paleo kersencake | Receptenruil
September 01, 2016
Uit de oude doos | Receptenruil Amandel-appelcake
August 09, 2016
Kokos-chia yoghurt
August 04, 2016
Receptenruil | Venkel courgette linzensoep
July 26, 2016
Wortelsap met appel en kurkuma
July 06, 2016
Kurkumapasta
July 04, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *