Uit de oude doos | Receptenruil Amandel-appelcake


receptenruil

Heb jij al weleens groente in een zoet gerecht verwerkt? Misschien kan ik je verleiden tot het maken van deze bijzonder lekkere amandel-appelcake met courgette! In 2013 deed ik mee met de health-foodbloggers receptenruil en maakte ik deze Amandel-appelcake van Maaike van haar toenmalige site Ge-zonder.nl (niet meer in de lucht).

Deze glutenvrije cake met amandelmeel en courgette als basis vond ik behoorlijk spannend, want nog niet eerder had ik courgette in een zoet gerecht verwerkt. Hoe bijzonder eigenlijk dat ik het inmiddels anno 2016 normaal vind om dergelijke recepten tegen te komen. Veel plezier met het recept!

 

Appel amandelcake met courgette

Amandel-appelcake

Dit heb je nodig

200 gr kokosolie of (gras)boter
100 gr amandelmeel
100 gr dadels, ontpit en in grove stukken
100 gr geraspte courgette (zonder schil)
1 geraspte zoetzure appel (zonder schil)
2 eieren
1/2 tl bakzout
snufje zout
scheutje citroensap
3 tl kaneel
een handje gehakte noten

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een bakvorm (mijn bakvorm had een diameter van 20cm) in en bekleed de bodem eventueel met wat bakpapier.
  2. Hak de dadels zeer fijn.
  3. Klop de boter (of gestolde kokosolie) luchtig op met een mixer (handmixer of kitchenaid met ‘paddle’ o.i.d.). Voeg de zeer fijngehakte dadelpuree toe en klopt goed door.
  4. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en blijf kloppen.
  5. Meng in een andere kom het amandelmeel met de kaneel, het bakzout en het snufje zout.
  6. Schep in delen het amandelmeelmengsel erbij en klop op lage stand nog even door.
  7. Meng de geraspte appel met de geraspte courgette en het citroensap erdoor met een lepel.
  8. Giet het cakemengsel in de bakvorm en bak circa 30 minuten in de oven tot bruin en todat je er een ingestoken satéprikker of mes er schoon uit kunt trekken. Ik heb mijn cake er met 28 minuten uitgehaald.

Appel amandelcake uit de oven

En het resultaat? Het was HEERLIJK!! Ook de rest van het gezin heeft genoten van de cake en manlief meldde nog dat je helemaal niet merkt dat er courgette in de cake zit (iets wat ik bewust niet vooraf tegen hem had gezegd anders zou hij het waarschijnlijk niet hebben gegeten ;-)). Dat hij zegt dat je het niet proeft is dus een enorme bonus voor de cake. Verder vond ik de cake heerlijk zacht van structuur en kan hem in ieder geval van harte aanraden! Dankjewel voor dit lekkere recept Maaike.

Het originele recept is helaas niet meer online beschikbaar omdat de site niet meer bestaat.

Ben je benieuwd naar de andere health-foodbloggers die meedoen aan de receptenruil? Hieronder een lijstje van alle deelnemers (lijst 2016):

Dayenne’s Foodblog; http://www.dayennefoodblog.com
De Voedzame Keuken; http://www.devoedzamekeuken.nl
Eat Pure Love; http://www.eatpurelove.nl
Kiwi enzo; http://www.kiwienzo.nl
Foodquotes; http://www.foodquotes.nl
Peachy Paleo; http://www.peachypaleo.nl
Pure Food Coaching; http://purefoodcoaching.nl
Mesa Verde blog; http://www.mesaverdeblog.nl
Young voedingsadvies: http://www.youngvoedingsadvies.nl

– Dit recept is eerder (in 2013) op leogoespaleo.nl geplaatst geweest-

YOU MIGHT ALSO LIKE

Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016
Paleo kersencake | Receptenruil
September 01, 2016
20 Lekkere lunchbox ideeën zonder brood
August 24, 2016
Bloemkoolcouscous | low carb
August 16, 2016
Zwarte sesamijs
August 06, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *