Perfecte paleo pannenkoeken | van ‘The Paleo Mom’


Toen ik een aantal jaren geleden met een graanvrij eetpatroon begon, was ik op zoek naar een pannenkoekenrecept voor lazy zondagsbrunches. Ik had al eerder verschillende pannenkoekrecepten uitgeprobeerd en een eigen recept gemaakt op basis van amandelmeel, maar die waren het elke keer toch net niet. Niet veel later had ik bedacht ik dat het met bakbanaan ook moest lukken maar het testen werd alsmaar uitgesteld, totdat ik op een gegeven moment echt trek had in pannenkoeken en me niet wilde laten verleiden tot tarwebloem of meel van andere (pseudo)granen. Bij toeval kwam ik op het recept voor Perfect Pancakes van The Paleo Mom en bedacht dat ik net zo goed eerst haar recept kon uitproberen alvorens zelf te gaan experimenteren, eventueel tweaken kon daarna altijd nog. Nou ik kan je melden, tweaken was niet nodig, het recept is, zoals de naam het al zegt, Perfect!

In eerste instantie plaatste ik de link naar het recept op Facebook, maar een aantal lezers hadden wat moeite met de Engelse tekst en vroegen om een vertaling. Dat wilde ik best doen, kost mij niet veel moeite, maar Sarah van The Paleo Mom, moest hier natuurlijk wel mee instemmen. Ik vroeg het haar en wel eerst om toestemming gevraagd en gelukkig heb ik die gekregen. Het originele recept vindt je trouwens hier.

Perfecte paleo pannenkoeken

Total Time: 30 minutes

voor 6 pannenkoeken (of 9-12 American pancakes)

glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij

paleo, vegetarisch

Perfecte paleo pannenkoeken

  • 2 grote groene bakbananen
  • 4 eieren
  • 2 tl. vanille extract
  • 3 el kokosolie + extra om in te bakken
  • 1/2 tl baking soda
  1. Schil de bakbananen door ze in vier stukken te snijden en vervolgens de schil eraf te snijden met een scherp mes.
  2. Doe de geschilde bananen in een blender of keukenmachine en voeg de overige ingrediënten toe.
  3. Pureer het tot een gladde massa (vergelijkbaar met pannenkoekenbeslag maar dan iets dikker), dit duurt ongeveer 1 a 2 minuten.
  4. Verwarm een eetlepel kokosolie in een koekenpan.
  5. Schenk wat van het beslag in de koekenpan (voor Nederlandse pannenkoeken gebruik ik een opscheplepel voor soep als maatschep, voor American pancakes een juslepel).
  6. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur in circa 4-5 minuten totdat de bovenkant redelijk droog is en er kleine luchtgaatjes in verschijnen (net als bij gewone pannenkoeken). Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat anders verbrand je pannenkoek, ik heb de pannenkoeken trouwens na een minuut of 3-4 omgedraaid terwijl de bovenkant nog wat natter was, dat ging ook prima.
  7. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant nog zo'n 2 minuten.
  8. Herhaal met de rest van het beslag en begin iedere keer met wat kokosolie.

Notes

Kun je nu echt geen bakbananen krijgen bij jou in de buurt. Dan kun je voor dit recept ook groene gewone bananen gebruiken. Neem er in dat geval drie, de baktijd kan iets verkort worden, maar wees wat voorzichtiger met omdraaien, het beslag is iets minder stabiel en waarschijnlijk wat plakkeriger in de pan.

http://www.brndstf.nl/perfecte-paleo-pannenkoeken-van-the-paleo-mom/

LGP pannenkoek met aardbeien

*dit is een repost van leogoespaleo.nl*

YOU MIGHT ALSO LIKE

Notengranola
May 15, 2017
Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016

1 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *