Soep van geroosterde paprika en tomaten


Deze prachtig dieprode soep is perfect voor een lichte lunch en erg lekker. Wanneer je de paprika’s eerst roostert, krijgt de soep een nog rijkere smaak. Ik had niet zoveel tijd, dus koos ervoor om de paprika’s zo in de soep te doen en er wat geroosterde paprika uit een potje bij te doen voor een intensere smaak. Werkt ook perfect.

Door de ingrediënten alleen maar grof te hakken, de staafmixer of blender doen het zware werk voor je, is deze soep lekker snel klaar.

Wil je de soep zo puur mogelijk houden, gebruik dan bijvoorbeeld deze zelfgemaakte groentebouillon (ik heb daar bijna altijd wel een voorraadje van in de vriezer staan). Maar heb je dat niet op voorraad, kies dan voor een bouillonpoeder of -blokje. No stress. Ik gebruik voor dit recept ook weleens een biologisch bouillonpoeder van Rapunzel (zie foto, verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel), dat geen gistextract bevat.

 

Soep van geroosterde paprika en tomaten

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 20 minutes

Total Time: 30 minutes

6 kommen

Soep van geroosterde paprika en tomaten

  • 600 gr rode (punt)paprika's
  • 1 fles gezeefde tomaten (690 ml)
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie of roomboter
  • 500 ml groentebouillon
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 100 gr geroosterde paprika uit een potje
  • zout en versgemalen zwarte of witte peper
    voor erbij
  • wat gehakte verse koriander
  • crème fraîche (vegans kunnen kiezen voor kokosyoghurt)
  1. Hak de ui in grove stukken en fruit hem in de olie of boter.
  2. Was ondertussen de paprika's en hak ze in een paar stukken.
  3. Voeg ze toe aan de uien en bak ze even mee.
  4. Schenk de bouillon en de gezeefde tomaten erbij.
  5. Voeg het gemberpoeder en de geroosterde paprika's toe en kook de soep circa 10 - 15 minuten.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer met wat gehakte verse koriander en een eetlepel crème fraîche.
http://www.brndstf.nl/paprika-tomatensoep/

Nog meer tijd besparen? Verdubbel het recept en vries de helft in voor een volgende keer.

 

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

One pot met haloumi, aardappel en spinazie
April 06, 2017
Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van hennepzaad?
September 22, 2016
6 lekkere recepten met orgaanvlees
September 14, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *