Paleo kersencake | Receptenruil


Paleo kersencake receptenruil logo_

De kersen waren laat dit jaar, waar ze er soms al begin juni zijn had ik dit jaar door het wisselvallige weer pas eind juni de eerste -nog wat zure- exemplaren in mijn hand van de teler. Ik had er zo naar uitgekeken weer van die zoete sappige dikke donkere kersen te eten. Misschien zijn kersen wel mijn meest favoriete fruit. Toch heb ik nog nooit iets met kersen gemaakt, eet ze eigenlijk altijd uit het vuistje, lekker puur. Maar toen ik voor de receptenruil van deze maand iets mocht koken van Peachy Paleo  en een heuse paleo kersencake voorbij zag komen, wist ik meteen wat het zou worden.

Inmiddels was het eind augustus en was er geen kers meer te bekennen (ik denk dat ik ze allemaal opgegeten heb dit jaar :-)) en had ik een probleem. Hoe kon ik dit recept maken, want dat wilde ik echt graag. Ik dook in het schap met conserven van mijn biosuper en vond gelukkig een pot kersen op sap. Niet ideaal, maar ach voor iets dat de oven ingaat eigenlijk niet zo’n probleem. Dat werd het dus, de paleo kersencake maar dan met kersen op sap.

Peachy Paleo, het blog waar ik deze maand van kook, wordt trouwens bijgehouden door Eva. Zij heeft na een bezoek aan de eerste hulp haar eetpatroon volledig omgegooid. Van aspartaan en afhaalmaaltijden naar puur, en vrijwel volledig paleo, eten. Ze is zich er een stuk beter door gaan voelen en werd zo enthousiast dat ze erover is gaan bloggen. Haar blog is een en al vrolijkheid, lekker veel kleur en mooie recepten. Een bezoekje waard!

Paleo kersencake

Terug naar de cake, het originele recept vraagt om een gietijzeren pan, maar laat ik die nu net niet hebben. Het werd de oven en dat werkte ook prima. Op de kersen na heb ik aan het recept weinig veranderd. In plaats van de kokosroom uit een blikje kokosmelk te scheppen koos ik ervoor om een pakje kokosroom te gebruiken en ik gebruikte iets meer ahornsiroop, dat kwam gewoon zo uit (het flesje was dan leeg en ik houd niet van een bodempje bewaren). Het originele recept van Peachy Paleo vind je hier.

Paleo kersencake receptenruil

 

Paleo kersencake | Receptenruil

Paleo kersencake | Receptenruil

  Dit heb je nodig
 • een grote pot (450 gr) kersen op sap (ontpit), uitgelekt
 • 5 eieren
 • 1 cup amandelmeel
 • 1/4 cup tapiocameel
 • 1/3 cup ahornsiroop of honing
 • 1 theelepel natriumbicarbonaat (baking soda) (ik gebruikte bakpoeder, kan ook)
 • kokosolie om de vorm mee in te vetten
 • 200 ml kokosroom
 • snuf zout
  Zo maak je het 
 1. Vet een ronde bakvorm (20 cm) in met wat kokosolie en verwarm de oven voor op 180C.
 2. Verdeel de uitgelekte kersen over de bodem van de ingevette bakvorm.
 3. Doe het amandelmeel, de tapioca, de ahornsiroop, de eieren, de kokosroom en het zout in een blender en blend op lage snelheid tot een glad geheel. Voeg het bakpoeder toe en blend nog 10 seconden op de hoogste snelheid.
 4. Giet het mengsel over de kersen in de bakvorm.
 5. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de cake in circa 20-25 goudbruin en gaar. Met een satéprikker kun je testen of de cake gaar is. Prik de satéprikker in de cake en haal hem eruit. Komt de satéprikker er 'schoon' uit dan is de cake goed.
 6. Laat de cake afkoelen, snijd er mooie punten van en serveer.
http://www.brndstf.nl/paleo-kersencake-receptenruil/
Deze bloggers doen ook mee met de receptenruil

Dayenne’s Foodblog; http://www.dayennefoodblog.com
De Voedzame Keuken; http://www.devoedzamekeuken.nl
Eat Pure Love; http://www.eatpurelove.nl
Kiwi enzo; http://www.kiwienzo.nl
Foodquotes; http://www.foodquotes.nl
Peachy Paleo; http://www.peachypaleo.nl
Pure Food Coaching; http://purefoodcoaching.nl
Mesa Verde blog; http://www.mesaverdeblog.nl
Young voedingsadvies: http://www.youngvoedingsadvies.nl

YOU MIGHT ALSO LIKE

Notengranola
May 15, 2017
Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016

4 Comments

Trudy vermeulen
Reply 1 september 2016

Kun jij mij aangeven hoeveel 1 cup is? Ik vind dit altijd moeiijk.
Trudy

  Leonie
  Reply 1 september 2016

  Hai Trudy 1 cup is ongeveer 250 ml en vaak ook 250 gr. In het geval van amandelmeel is 1 cup 100 gr en voor tapiocameel is 1/4 cup circa 120 gr (al denk ik dat 100 gr ook voldoende is).

   Mechteld te Hennepe
   Reply 2 september 2016

   Dus in dit recept 100gr amandel meel en 100gr Tapiocameel? kan ik Tapiocameel ook vervangen voor kokosmeel?

    Leonie
    Reply 3 september 2016

    Het Tapiocameel kan op zich wel vervangen worden door Kokosmeel, ik zou dan wel max 50 gr Kokosmeel gebruiken en iets meer amandelmeel gebruiken (bijv. 125 gr amandelmeel en 50 gr Kokosmeel). De structuur wordt wel anders, maar misschien zelfs wel beter. Door het Tapiocameel werd de cake vrij nat merkte ik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *