One pot met haloumi, aardappel en spinazie


Dit is een fijn vegetarisch eenpasgerecht voor de snelle doordeweekse maaltijd. Het is eenvoudig te maken, niet duur en verrassend lekker. Voor dit gerecht gebruikte ik Haloumi, een stevige schapenkaas die niet smelt als je het bakt. Je vind het bij de meeste supermarkten in de koeling. Haloumi heeft een milde smaak, waardoor je het gemakkelijk kunt combineren.

Voor mijn yogaopleiding eet ik vegetarisch dit jaar en haloumi is voor mij een uitkomst ter vervanging van kipfiletblokjes in recepten heb ik gemerkt. Sterker nog, mijn man dacht pas dat het vlees was toen ik het in dit gerecht had verwerkt, haha. Dus mocht je op zoek zijn naar iets voor jouw meatless monday, dit recept (of haloumi) is zeker het proberen waard.

One pot met haloumi, aardappel en spinazie

Prep Time: 5 minutes

Cook Time: 30 minutes

Total Time: 35 minutes

voor 2 personen

One pot met haloumi, aardappel en spinazie

  • 700 gr kant-en-klare opbakaardappelen (of kook ze eerst zelf)
  • 450 gr grof gehakte spinazie (diepvries)
  • 1 pakje haloumi kaas (225 gr)
  • 1 ui
  • 1 el kerriepoeder (ik gebruik het liefst Hindoestaanse van de toko)
  • boter of kokosolie om in te bakken
  • zout, peper
  1. Snijd de ui in ringen of blokjes en bak deze in boter of olie goudbruin. Snijd ondertussen de haloumi in blokjes en bak deze mee met de ui tot het ook goudbruine en knapperige korstjes heeft.
  2. Zet de ui en halloumi even apart in een schaaltje.
  3. Bak in dezelfde pan de aardappelen goudbruin met het kerriepoeder, voeg eventueel nog wat boter of olie toe voor het bakken.
  4. Wanneer de aardappelen bijna klaar zijn voeg je de spinazie toe en laat deze goed warm worden. Wanneer al het vocht van de spinazie verdampt is voeg je de ui en halloumi toe, warm goed door en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat kerrie toe voor de smaak.
http://www.brndstf.nl/one-pot-haloumi-aardappel-en-spinazie/

YOU MIGHT ALSO LIKE

Chili sin carne
September 11, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van hennepzaad?
September 22, 2016
20 Lekkere lunchbox ideeën zonder brood
August 24, 2016
Bloemkoolcouscous | low carb
August 16, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *