Omelet met groene asperges, geitenkaas en spek


Omelet met asperges, geitenkaas en spek

 

Het aspergeseizoen begint weer op 14 april en toen ik ze van het weekend al in de winkel zag liggen moest ik ze gewoon meenemen, lekker! Eenmaal thuis bleven ze een beetje liggen en het zou zonde zijn als ik er niets mee zou gaan doen. Het werd daarom deze makkelijke omelet met groene asperges, geitenkaas en spek voor de lunch. Ik ben dol op eieren en alles wat je ermee kunt maken, omelet en frittata staan regelmatig bij mij op het menu. Eieren vervelen mij eigenlijk nooit.

Ben je aan de lijn? Dit gerecht is low carb en door de eiwitten kun je er weer een tijdje tegenaan, maar ook zonder dat je op dieet bent is dit een prima lunchgerecht. Eet er nog een salade bij, dan is het voldoende voor 4 personen. De omelet is zowel warm als koud erg lekker, dus bewaar gerust een beetje voor de volgende dag of in de lunchbox.

Omelet met groene asperges, geitenkaas en spek

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 20 minutes

Total Time: 30 minutes

3 - 4 personen

glutenvrij

primal, low carb

Omelet met groene asperges, geitenkaas en spek

  • 8 eieren (L)
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 bosje groene asperges
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 80 gr fetakaas of zachte geitenkaas, grof verkruimeld
  • scheutje kokosmelk
  • boter om in te bakken
  • zout, versgemalen zwarte peper
  1. Verhit de grill van de oven.
  2. Kluts de eieren los met wat zout en de kokosmelk.
  3. Snijd de houterige onderkant van de asperges, circa 2-5 cm, en gooi dat weg.
  4. Snijd de stelen van de asperges in stukjes van circa 1 cm en laat de toppen wat langer, circa 10 cm.
  5. Fruit de ui een paar minuten in wat roomboter.
  6. Voeg de gesneden aspergestukjes en toppen toe en bak nog een paar minuten tot ze mooi felgroen gekleurd zijn.
  7. Neem de groenten uit de pan en bewaar ze even in een schaaltje.
  8. Doe eventueel nog een beetje vet in de koekenpan en bak de plakjes ontbijtspek kort aan beide zijden.
  9. Doe de groenten weer terug in de pan, op het ontbijtspek en draai het vuur lager tot net onder het midden. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.
  10. Schenk de geklutste eieren erop en bak de omelet ongeveer 5 minuten door, de bovenkant moet nog nat blijven, maar de onderkant wel alvast iets gestold.
  11. Strooi de verkruimelde kaas erop en zet de omelet nog circa 5 minuten onder de grill totdat hij mooi goudbruin begint te kleuren en het ei gestold is.
  12. Eet smakelijk!

Notes

Gebruik voor dit recept een pan die ook in de oven of onder een grill kan. Heb je die niet, dan kun je de omelet ook in de pan op het fornuis afbakken. Draai hem eventueel op het einde nog even om, om de bovenkant te laten kleuren.

http://www.brndstf.nl/omelet-asperges-geitenkaas-en-spek/

 

Omelet snijd de asperges in stukken

 

 

Omelet Bak de asperges mee

 

Omelet bestrooi met versgeraspte zwarte peper

 

Omelet bakken maar laat de bovenkant nat

 

Omelet bestrooi met de verkruimelde kaas

 

Omelet onder de grill

 

Omelet van boven

 

Omelet van opzij

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016
Gevulde paprika’s met gehakt en lever
September 08, 2016
Hoeveel koolhydraten zou je moeten eten per dag?
September 07, 2016
Paleo kersencake | Receptenruil
September 01, 2016
20 Lekkere lunchbox ideeën zonder brood
August 24, 2016
Bloemkoolcouscous | low carb
August 16, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *