Notengranola


Dit is mijn favoriete recept voor notengranola. Het is heel eenvoudig te maken en je kunt er eindeloos mee variëren, zo is het nooit hetzelfde. Meestal maak ik het met de noten die ik voorradig heb, lekker makkelijk. In de herfst en winter gebruik ik vaak koekruiden erdoor, in de lente en zomer meestal kaneel. Strooi wat door de yoghurt of maak er zoals ik meestal doe dit superontbijt met zuivelvrije kokosyoghurt mee.

 

Notengranola

Notengranola

  • 500 gr gemengde noten & zaden ( ik gebruikte een mix van walnoten, amandelschaafsel, paranoten, hazelnoten, macadamianoten en pompoenpitten)
  • 2-4 el ahornsiroop
  • 1 el koekkruiden of gemalen kaneel
  • 50 gr kokosvlokken (grove kokossnippers)
  • 1 el puur vanille extract of wat vanillepoeder
    optioneel
  • gedroogd fruit voor erdoor (cranberry's, blauwe bessen, rozijnen, stukjes abrikoos etc.)
  1. Verwarm de oven voor op 160C
  2. Meng alles behalve de kokosvlokken door elkaar en spreid het uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de notengranola eerst 10 minuten in de oven.
  4. Schep de granola vervolgens om, roer de kokosvlokken erdoor en bak het nog circa 4 minuten totdat het goudbruin gekleurd is.
  5. Laat het buiten de oven afkoelen op het bakblik. Wanneer het afgekoeld is kun je het gedroogde fruit erdoor roeren (als je dat wilt toevoegen).
  6. Doe het over in een goed afsluitbare pot.
  7. De notengranola is circa 2 weken houdbaar.
http://www.brndstf.nl/notengranola/

YOU MIGHT ALSO LIKE

Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van hennepzaad?
September 22, 2016
6 lekkere recepten met orgaanvlees
September 14, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *