Mijn nieuwe huidverzorgingsritueel


Ik moet iets bekennen. Naarmate ik wat ouder begin te worden, zijn daarvan ook de eerste tekenen zichtbaar en daar word ik niet altijd even blij van. Op mijn gezicht verschijnen er kleine lijntjes die ik een paar jaar terug nog niet had en een slechte nacht is ’s ochtends direct zichtbaar in de spiegel. Onder mijn ogen zie door jarenlang slaapgebrek regelmatig donkere kringen en mijn huid is niet meer zo egaal als voorheen. Het maakt me soms een beetje bang, ik ben er nog niet aan toe en wil het liefst mijn huid behouden van toen ik 25 was. Maar reality kicks in, ik ben nu eenmaal geen 25 meer en moet daar mee leren omgaan.

Ik probeer te letten op mijn voeding en samen met voldoende ontspanning zijn dat mijn eerste aandachtspunten voor een jong en fris uiterlijk. Maar ja, ik leef nou eenmaal niet stressvrij en eet nog weleens producten die niet altijd even gezond voor me zijn, dus neem ik ook mijn toevlucht tot crèmes en maskers. De meeste crèmes bevatten echter stoffen die een health blogger niet graag gebruikt en mijn huid reageert ook niet altijd even lekker op de pure huidverzorgingsproducten (ik heb er al wat uitgeprobeerd inmiddels). Wat nu? Bij toeval kwam ik in contact met Debbie van Weelden en zij vertelde mij over de jaderoller.

Ik had er weleens vaag iets over gehoord of gelezen in het verleden, maar het was nooit blijven hangen. Doordat Debbie erover begon herinnerde ik me het weer en ik googelde het product. Eigenlijk is het een heel eenvoudig product, wat naar het schijnt, al eeuwen door Chinese vrouwen gebruikt wordt.

Mijn nieuwe huidverzorgingsritueel Jaderoller

Sceptisch

Debbie bood mij aan een jaderoller toe te sturen om uit te proberen. Mijn nieuwsgierigheid was door het googlen wel gewekt, maar ik was ook sceptisch. ‘Wat kan zo’n eenvoudig rollertje nou voor effect hebben?’

Het eerste gebruik was een beetje onwennig. Ik rolde, volgens de aanwijzingen op het bijgeleverde boekje, met het ding over mijn gezicht en kon me nog niet goed voorstellen dat dit product iets voor me ging doen. Toch bleef ik de roller de daaropvolgende dagen braaf gebruiken, ik wilde het wel een kans geven. ’s Ochtends en ’s avonds rolde ik met de jaderoller over mijn gezicht nadat ik mijn gezicht had gereinigd en mijn crème had aangebracht en ik moet toegeven dat de edelsteen heerlijk fris en koel op mijn gezicht aanvoelde. Ook merkte ik dat ik na een dag of twee, na een aantal keer over mijn gezicht te rollen met de jaderoller, er meer ontspannen van werd. Wanneer ik voorheen mijn gezicht reinigde en crème opbracht deed ik dat vlug, vlug, vlug en zonder er echt bij stil te staan. Door de jaderoller werd ik min of meer gedwongen met meer aandacht bezig met mijn dagelijkse ‘huidverzorgingsritueel’. Perfect voor mij als yogi, hihi. Het werd als vanzelf een klein rustmomentje aan het begin en einde van je dag, echt een momentje voor mezelf en het voelde heel fijn. De jaderoller had me ingepakt.

Positieve effecten van de jaderoller

Gek genoeg gaf dat minuutje met de jaderoller me meer rust en ontspanning. Waarschijnlijk komt dat doordat tijdens het rollen de steen een zachte druk op je huid geeft. Je huid krijgt daardoor een lichte massage en raakt beter doorbloedt, het verkoelende effect van de steen geeft je huid vervolgens rust. Door de betere doorbloeding kunnen vervolgens werkzame stoffen in je dagcrème ook nog eens beter worden opgenomen in je huid.

Nu ik de roller een paar weken heb gebruikt, heb ik het idee dat mijn huid er wat gladder en rustiger van wordt en dat ik er een meer ontspannen gezichtsuitdrukking van krijg. Op google zag ik ook berichten van vrouwen die beweren dat de jaderoller bij hen fijne lijntjes heeft verminderd en dat ze er een stevigere huid van hebben gekregen. Ik denk dat ik de roller daarvoor nog te kort gebruik om daar voor mezelf een oordeel over te kunnen geven. Ik merk wel dat ik helemaal ontspan bij het gebruik van de jaderoller en dat het frisse gevoel dat de jaderoller je geeft nadat je hem hebt gebruikt zeker bijdraagt aan een fris en fruitig uiterlijk. Ook heb ik het idee dat mijn crème inderdaad beter wordt opgenomen.

Hoe gebruik je de jaderoller?

Omdat het een edelsteen is heb ik de steentjes aan het uiteinde eerst een minuut onder koud stromend water gehouden (gewoon uit de kraan). Vervolgens heb ik de roller even afgedroogd en was hij klaar voor gebruik. De jaderoller is heel gemakkelijk in het gebruik, in dit filmpje laat ik je zien hoe.

Ik breng zelf eerst mijn gezichtscrème aan voordat ik de roller gebruik, maar heb ook op internet gezien dan anderen hun crème eerst in stipjes op hun gezicht aanbrengen en vervolgens de crème met de jaderoller erin rollen. Het kan allebei. Ik ben erg blij dat ik de jaderoller heb mogen uittesten, want ik merk er echt de positieve effecten van. Ik benieuwd hoe het zal zijn wanneer ik de roller een paar maanden gebruikt hebt. Misschien kan ik dan ook melden dat mijn lijntjes verminderd zijn (jeej!).

Leuk nieuws voor jou

Omdat ik zo enthousiast ben mag ik jou iets aanbieden. Wil je de jaderoller ook uitproberen of cadeau geven dan heb ik een leuke kortingscode voor je. Met de code brndstf5 krijg je tijdelijk EUR 5 korting op een jaderoller van jaderoller.nl. De kortingsactie loopt tot 15 mei 2016.

 

– Voor de volledigheid. Dit bericht is niet gesponsord, behalve dat ik een jaderoller heb gekregen om uit te proberen. Mijn ervaring en mening over het product zijn volledig objectief. –

 

 

 

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

3 redenen om te gaan mediteren & hoe te beginnen
January 10, 2017
Loïs Lee Pure Skinfood | Echt puur natuurlijke huidverzorging
June 06, 2016

2 Comments

debbievanweelden801
Reply 22 april 2016

Wat een leuke blog en wat ziet jouw huid er stralend uit! <3
Keep on Rollin'! :-)

Liefs Debbie

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *