Bananenbrood met bananenmeel


Ik bak regelmatig een bananenbrood voor de schoollunches van mijn dochter. Op internet zijn er veel recepten voor te vinden en ik heb er verschillende uitgeprobeerd, ieder bananenbrood heeft weer zijn eigen charme en ik wissel dan ook regelmatig van recept. Deze versie met bananenmeel van groene (bak)bananen is een van mijn favorieten, het heeft een heerlijke zachte structuur net als gewoon brood en smaakt geweldig met een lik boter erop.

Het bananenmeel krijg ik heel luxe af en toe mee van vrienden uit Kenya, maar je kunt in Nederland ook meel van groene bakbananen online bestellen bij Femke’s Foodies. Mocht je het bananenmeel ook eens voor andere recepten willen gebruiken, vervang het meel of bloem in het recept dan niet 1-op-1 door (bak)bananenmeel, daar heb je namelijk veel minder van nodig, zo’n 40% minder.

Bananenbrood met bananenmeel

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 35 minutes

Total Time: 50 minutes

circa 15 plakjes

glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij

paleo, vegetarisch

Bananenbrood met bananenmeel

  • 4 bananen
  • 4 eieren
  • 50 gr boter of kokosolie (gesmolten)
  • 2/3 cup bananenmeel (van groene bananen)
  • 1 tl baking soda
  • 1 - 1,5 tl gemalen kaneel (naar smaak)
  1. Verwarm de oven voor op 175C (hetelucht 170C).
  2. Vet een ovenschaal in met 1 el boter of kokosolie en bestuif met een halve eetlepel bananenmeel.
  3. Prak de bananen in een schaal.
  4. Kluts de eieren en roer ze door de geprakte bananen totdat ze volledig opgenomen zijn.
  5. Roer het bananenmeel en het zout erdoor.
  6. Roer de overige boter of kokosolie, de baking soda en de gemalen kaneel erdoor.
  7. Doe het beslag in een cakevorm en bak het bananenbrood in 30-35 min gaar.
  8. Wanneer je een sateprikker in het brood steekt moet deze er schoon (zonder kruimels of beslag) uitkomen, dan is het bananenbrood klaar.
  9. Laat volledig afkoelen voordat je het uit de vorm stort, anders kan het gemakkelijk scheuren of breken.
http://www.brndstf.nl/met-bananenmeel/

 

ingredienten bananenbrood
De ingrediënten voor het bananenbrood.

Mijn dochter wilde heel graag meehelpen met het maken, vandaag figureert zij mee in de foto’s:

 

banaan prakken voor bananenbrood

Prak als eerste de bananen goed fijn. Dit gaat gemakkelijk met een aardappelstamper voor puree.

 

eieren erdoor roeren

Klop de eieren even los en roer ze door de fijngeprakte bananen.

 

bananenmeel erdoor roeren

Roer vervolgens de droge ingrediënten erdoor.

 

 

Even controleren of je al spierballen krijgt

Even controleren of je spierballen er nog zitten.

 

gesmolten boter erdoor roeren

Roer de gesmolten boter erdoor.

 

Het deeg in een ingevette en bestuifde bakvorm gieten

Giet het beslag in een cakevorm (of terrine).

 

Bak het bananenbrood in de oven

Bak het bananenbrood in een voorverwarmde oven.

 

Laat het bananenbrood in de vorm afkoelen

Laat het bananenbrood volledig afkoelen in de vorm.

 

Bananenbrood met bananenmeel

 

Bananenbrood

 

Bananenbrood met kaneel

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

One pot met haloumi, aardappel en spinazie
April 06, 2017
Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016

1 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *