Follow Me

Close

Wil jij van je vermoeidheid af?

Ben je de laatste tijd moe of oververmoeid? Heb je het gevoel dat je accu leeg is en zie je op tegen de dingen waar je eerst plezier in had?

Ben je vaker verkouden of grieperig en herstel je minder snel. Is je lichaam stijf? Slaap je slecht? Heb je s’ avonds en in het weekend geen puf voor leuke dingen?

Misschien heb je de laatste tijd het gevoel dat je in het lijf van een tachtigjarige terecht bent gekomen. Bij het opstaan voel je je al stram en stijf en je zou het liefst in bed blijven liggen. Ook heb je vaker last van hoofd- of maagpijn en je darmen spelen regelmatig op.

Je voelt je minder fit dan voorheen, maar je kunt er ook niet echt de vinger op leggen. Het is ook niet zo dat je je iedere dag slecht voelt, maar het lijkt wel slechter te worden. Je bent bang dat je misschien overspannen bent of burn-out raakt.

Je merkt dat je steeds vaker je afspraken afzegt omdat je moe bent of toe aan een avond op de bank. Je hebt ook minder zin om dingen te ondernemen, je hebt al genoeg aan jezelf. Je gaat steeds vaker vroeg naar bed, probeert gezond te eten en te sporten, maar het lijkt niet echt te helpen. Hoe kom je in hemelsnaam weer terug in je energie?

Misschien valt het allemaal wel mee en moet je gewoon wat rustiger aan doen. Misschien zit je even in een drukke periode op werk of thuis. Dat kan natuurlijk en dan komt het vanzelf weer goed wanneer alles rustiger wordt. Maar voelt dat diep van binnen ook echt zo voor je?

Ik weet waar ik het over heb. Een paar jaar terug raakte ik burn-out omdat ik te lang tegen mezelf bleef zeggen dat ik gewoon even door moest zetten, dat ik gewoon een paar nachten op tijd naar bed moest gaan en dat ik binnenkort een paar weken vrij had en dat het daarna weer goed zou komen. Maar dat gebeurde niet meer en voordat ik er erg in had was het te laat. Ik had mezelf jarenlang voorbij gelopen, telkens van vakantie naar vakantie geleefd en mezelf geen rust gegund. Ik was continue verkouden of grieperig, maar gaf daarvan mijn peuterdochter de schuld. Zij nam natuurlijk al die virussen mee van de crèche. En mijn man had natuurlijk een ijzeren gezondheid, daarom werd hij nooit ziek.

Ik wilde het niet zien, vond mezelf eigenlijk best wel stoer dat ik zoveel werkte, een studie ernaast deed en het huishouden en sociale contacten op peil kon houden. Regelmatig vroegen mensen aan mij hoe ik het voor elkaar kreeg, en dat wuifde ik schamper lachend weg alsof het niets was, mijn ego strelend dat ik het toch maar mooi voor elkaar had. Totdat ik me er langzaamaan ongemakkelijk onder ging voelen en koste wat het koste probeerde overeind te blijven. Het is me niet gelukt, met een burn-out tot gevolg, ik leerde een hele waardevolle les.

Hoe lang wil jij nog blijven aanmodderen?

Hoe vaak had jij de afgelopen maand last van:

 • verkoudheid, griep of trager herstel van lichamelijke klachten
 • stijve schouders, nek of rug
 • hoofdpijn
 • maagpijn, constipatie of diarree
 • duizeligheid, dubbelzien, oorsuizen
 • moeheid
 • onrustig slapen
 • hartkloppingen
 • hyperventilatie
 • veel zweten
 • stemmingswisselingen
 • lichte paniek of angst (bijvoorbeeld voor een deadline of in het verkeer)
 • piekeren
 • je machteloos voelen
 • prikkelbaarheid
 • eenzaamheid, het idee dat je er alleen voor staat
 • huilen of een brok in je keel
 • slechte concentratie of vergeetachtigheid
 • verlies van creativiteit
 • suf, duf of slaperig voelen
 • geen oplossing kunnen vinden
 • minder plezier ervaren
 • bazig zijn of diva gedrag
 • klagen
 • uitvallen tegen je partner of kinderen
 • rusteloosheid
 • besluiteloosheid
 • tandenknarsen
 • heftig dromen
 • meer trek in zout of zoet
 • opzien tegen de volgende werkdag

Dit is een lijst met stresssignalen. Signalen van je lichaam dat er iets mis. Het lichaam begint altijd eerst te fluisteren, maar wanneer jij niet luistert of de signalen negeert zal het steeds harder gaan roepen om hulp. Had jij de afgelopen maand meer dan tien keer last van een of dezelfde symptomen op de lijst en denk je dat er niets aan de hand is? Dat kan natuurlijk, zeker als je de maand daarvoor nergens last van had en je inmiddels ook nergens meer last van hebt. Maar wanneer daar geen sprake van is en je al langere tijd dit soort signalen doorkrijgt van je lichaam, wordt het misschien tijd er eens naar te luisteren.

 Stel nou dat je weer met plezier en vol energie de dag kunt beginnen. Uitkijkt naar een nieuwe dag. Van die pijntjes af komt en dat je ’s avonds en in het weekend genoeg puf over hebt voor leuke dingen.

Hoe zou jij je dan voelen?

Wist je dat je in een paar eenvoudige stappen van de meeste kwaaltjes af kunt komen, je energie weer op peil kunt brengen en plezier terug kunt krijgen in je dagelijkse dingen?

In deze cursus leer je hoe je dat kunt bereiken zodat je weer lekker in je vel komt te zitten.

Wat leer je in deze cursus?

In zes stappen ontdek jij hoe jij van je vermoeidheid afkomt en je weer goed kunt voelen.
Het is een praktische cursus waarbij je achtergrondinformatie krijgt en met kleine gerichte opdrachten aan de slag gaat om je energie terug te krijgen en van je lichamelijke klachten af te komen.
Onder persoonlijke begeleiding ga je aan de slag. Kom je er even niet uit, dan sta ik voor je klaar.
De cursus is wetenschappelijk onderbouwd en wordt gegeven door mijn als ervaringsdeskundige, daarnaast ben ik voedingsdeskundige en yogadocent. Hiermee heb ik veel kennis in huis om jou te helpen je lichamelijke en geestelijk goed te voelen.
Voor het voedingsgedeelte werk ik tevens samen met een natuurdiëtist en orthomoleculair darmtherapeut. Zij komt ook langs tijdens de cursus en je kunt bij haar terecht voor een eventueel vervolgtraject wanneer blijkt dat dat nodig is.

In zes weken op weg naar meer energie

In zes weken leer je hoe je je vermoeidheid achter je kunt laten.
Stap voor stap doorlopen we de punten in je leven die aandacht vragen om weer terug te komen in je energie. Balans te vinden en je minder moe en futloos te voelen.
Je ontdekt wat helpt om meer energie te krijgen en krijgt naast de persoonlijke begeleiding, wetenschappelijk onderbouwde informatie, praktische tips en opdrachten die je direct kunt toepassen in jouw leven.
Na 6 weken heb jij de tools in handen om weer op volle kracht vooruit te gaan!

Deze zes thema's komen aan bod in de cursus

Allereerst ga je ontdekken waar jouw energielek vandaan komt. Daarna behandelen we de zes belangrijkste leefstijlthema’s die je helpen je nergieniveau weer snel omhoog te krikken.

Slaap

Je ontdekt o.a. hoe kaarsen en je kunnen helpen dieper in slaap te komen en gewicht te verliezen.

Voeding

Je ontdekt de relatie tussen je darmflora en energieniveau. Wat kun je eten om meer energie te krijgen en hoe je van stijfheid, hoofdpijn en buikpijn af kunt komen door de juiste dingen te eten.

Beweging

Je ontdekt o.a. dat sporten niet altijd gezond is, maar beweging des te meer. En natuurlijk leer je wat je kunt doen om je lichaam energiek en fit te houden zonder uren in de sportschool door te brengen.

Stress

Je ontdekt o.a. hoe je door te ademen je stress kunt verminderen.

Leefomgeving

Je ontdekt de energielekken in jouw leefomgeving en leert de ideale leefomgeving te creëren zodat je daar geen energieverlies meer uit haalt.

De kracht van je gedachten

Je leert hoe jij jouw gedachten kunt controleren zodat je minder hoeft te piekeren en je gelukkiger, vrijer en energieker kunt voelen.

MEER WETEN

Wil je meer weten of twijfel je of deze cursus geschikt voor je is. Mail (info at brndstf.nl) of bel (06 – 11 39 21 57) voor een gratis gesprek.

Praktische info

INDIVIDUEEL TRAJECT

PRIJS: € 695,-

LOOPTIJD: drie maanden, met tweewekelijkse gesprekken (evt. via skype of telefonisch mogelijk).

GROEPSCURSUS

PRIJS:  €295,-

DATA: 6 wekelijkse bijeenkomsten op maandagavond van 6 maart t/m 10 april 2017

TIJD: 19:30 – 22:00 uur

LOCATIE: Centrum Djoj (Kleiwegkwartier, Hillegersberg Rotterdam)

EXTRA: 1 privé-consult (aan huis of bij Brndstf.) op datum in overleg