Home | Het huis lenteklaar


Vandaag heb ik niet gekookt, maar ben ik met de ‘hub’ gaan winkelen. We hebben bij ons thuis de afgelopen maanden behoorlijk donkere dagen meegemaakt dus het werd tijd voor wat gezelligheid in huis. Het mooie zonnetje van gisteren en vandaag zorgde ervoor dat ik helemaal in de lentestemming kwam en ik kon niet wachten om mijn huis lenteklaar te maken. Dus nadat onze dochter op school was reden wij naar de winkel.

Deze lente zijn pastelkleurtjes het helemaal, je ziet het overal terugkomen. In de etalages (die van de Bijenkorf is weer geweldig!), in kleding, nagellak en in accessoires voor je huis. Met name pastelroze en pastelblauw zijn het helemaal. Ik hou mijn huis liever neutraal, alles bij ons is wit in diverse gradaties (al interpreteren anderen het nog weleens als ‘zand’ of ‘grijs’, maar officieel zijn het ‘shades of white’. Eens in de zoveel tijd verander ik wat accessoires om dan toch weer een andere ‘feel’ te creëren.

 

kaarsjes in pastelkleuren

 

Om toch wat met de zachte pastelkleurtjes te doen kocht ik bij de Xenos deze leuke kaarsjes en houten onderbord/schaal. Ik had nog wat raffia(achtig) spul thuis dat ik er omheen drapeerde. Het is net een vogelnestje, maar I like it :-).

 

griekse kruidenthee bij de Xenos

 

Bij Xenos zag ik ook dit liggen; Griekse kruidenthee. Salie(thee) was mij wel bekend, maar van Diktamos had ik nog nooit gehoord, ik ontdek graag iets nieuws dus nam ik het mee, al vroeg ik me wel af wat die haartjes op de blaadjes waren en of het niet beschimmeld was. Maar alle zakjes zagen er hetzelfde uit, dus ik besloot het erop te wagen en het mee naar huis te nemen. Thuis heb ik even gegoogeld op Diktamos en het blijkt het kruid van de liefde te zijn en inderdaad wat harig, geen schimmel dus. Diktamos heeft geneeskrachtige werking, het zou reuma, spierpijn en zenuwpijn verlichten en traditioneel wordt het gebruikt om wonden en blauwe plekken te genezen, toe maar! Vanavond maar eens een kopje thee van dit wonderkruid drinken.
(bron: Biogreece)

 

narcissen

 

Bij Naturals kocht ik hyacinten (zie verderop beneden) en narcissen die in mijn Serax (mooi merk!) potje zette. Die krijgen een mooi plekje in mijn keuken.

 

mooie nieuwe plant

 

Deze plant (geen idee wat het er voor een is, ik ben een echte liefhebber :-s) in amazing pot kocht ik ook bij Naturals. Vind je het niet prachtig?! Ik hoop dat deze het langer uithoudt dan mijn vorige plant, ik ben er niet zo goed ik geloof ik, planten verzorgen. De geweldige kunst op de achtergrond is trouwens door mijn dochter gemaakt toen ze 1 was, my little artist :-).

 

Shabu shabu bentobox zalm

 

Er moest ook gegeten worden, dus zochten we iets in de buurt waar we enigszins gezond konden eten. Het werd een zalm bento bij Shabu Shabu, niet mijn meest favoriete restaurant, maar ik moet zeggen dat deze bento prima was en vol met resistant starch :-). Mijn darmen kunnen weer gelukkig zijn.

 

kaarsen, hyacinten en kater

 

De hyacinten heb ik  in een glazen cilindervaas geplant en bekleed met mos (ik had niet meer zoveel als ik dacht, dus heb wat geinproviseerd hier en daar, vandaar de strook met aarde in het midden haha, kniesoor die daar op let). Floyd, onze kater, kwam ook even kijken of het mooi geworden was.

 

vaas en kunstbloemen

 

Deze vaas met kunstbloemen is echt fantastisch! Ik ben er helemaal weg van, wie weet schaf ik hem ooit nog eens aan als ik de loterij win ofzo. Voorlopig gaat ie op mijn verlangslijstje.

Zeau, en nu maar eens aan de (grote) schoonmaak! Ook dat hoort bij de lente :-).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *