Licht pittige salsa van paprika
Deze licht pittige salsa van paprika is een ideaal bijgerecht en staat in een paar minuten op tafel. Eigenlijk past het bij alles en door de vrolijke kleuren maakt ie van ieder saai gerecht iets bijzonders. Zowel vlees, vis als vegetarische gerechten krijgen een kleine boost als je deze salsa erbij serveert. Je maakt hem heel eenvoudig in een keukenmachine of blender (ik gebruikte mijn Froothie Optimum G2.1 platinum serie ervoor).
De basis is natuurlijk paprika en rode peper, maar het citroensap, de ui en de koriander maken het echt af. Geen fan van korianderblad? Vervang het gerust door nog wat extra platte peterselie. Wanneer je deze salsa maakt, kan hij heel nat zijn. Ik houd daar niet zo van, dus giet ik meestal de helft van het vocht af om hem wat minder nat te maken. Het afgegoten vocht kun je gebruiken in een groene smoothie, soep of saus als extra kick.
Inspiratie nodig voor erbij? Morgen zal ik een lekker gerecht plaatsen waar deze salsa goed bij past.
- 1 rode paprika
- 1 rijpe tomaat
- paar takjes (5-10) verse koriander
- paar takjes (5-10) verse bladpeterselie
- sap van een halve citroen
- 1 kleine rode ui
- 1-2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- zout naar smaak
- Was de groenten en kruiden.
- Snijd de paprika, tomaat en rode peper in vieren, verwijder bij allemaal de zaadjes.
- Snijd de ui ook in vieren en pel de knoflook.
- Doe alles in een keukenmachine of blender.
- Pulseer een paar keer kort totdat een mooie fijne salsa hebt.
- Wanneer je de salsa te nat vindt kunt je een deel van het vocht afgieten.
- Serveer direct of bewaar hem tot gebruik (maximaal 3 dagen) in de koelkast.
- 14 June 2016
- 1 Comment
- 1
- glutenvrij, koriander, paleo, paprika, peterselie, pittig, raw, recept, rode peper, salsa, vegan
1 Comments