Kokosmeelkoekjes | receptenruil


Het was weer tijd voor de receptenruil en ondanks dat ik hopeloos te laat ben met het delen van het recept, was het het wachten meer dan waard. Deze maand maakte ik kokosmeelkoekjes van het blog Eet clean. Eet clean is een blog geïnspireerd op clean eating, wat dat precies inhoud legt eigenaresse Emmy hier uit. Eet clean is een fris blog met lekkere recepten, erg leuk om eens te bezoeken.

Gisteren gaf ik mijn eerste bedrijfsyogales, reuzespannend en om het te vieren wilde ik iets lekkers trakteren. Daarom besloot ik deze koekjes te bakken. En omdat het weer die tijd van het jaar is dat de koekkruiden uit de kast mogen komen, besloot ik om er een soort kruidkoekjes van te maken. Het recept van Eet clean vroeg om cacaobibs, maar die had ik niet in huis. Ik verving ze door de extra koekkruiden. De geur in huis tijdens het bakken was geweldig!

Uiteindelijk ben ik door de zenuwen helemaal vergeten de koekjes mee te nemen, ik heb er daarom vanochtend nog lekker een opgesnoept bij de thee. De koekjes doen het namelijk ook prima de hele dag door en zijn ook lekker voor in de lunchbox. Het zijn geen brosse koekjes, door de banaan in de koekjes blijven ze zacht. Maar dat maakt ze zeker niet minder lekker! De kokosmeelkoekjes zijn wel zoet, ik hou daar wel van, maar halveer de stroop of suiker in de koekjes gerust als het wat minder zoet mag voor je.

Kokosmeelkoekjes met banaan en koekkruiden

voor 10 koekjes

Kokosmeelkoekjes met banaan en koekkruiden

  • 50 gr kokosmeel
  • 35 gr gesmolten kokosolie
  • 30 gr kokosbloesemstroop, rijststroop, agavestroop of kokosbloesemsuiker (net wat je in huis hebt)
  • 2 grote eieren
  • 2 flinke theelepels koekkruiden
  • 1 el natuurlijk vanille extract
  • 1 banaan, geprakt
  1. Verwarm de oven voor op 160C.
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar, voeg de eieren als laatste toe.
  3. Verdeel het deeg in 10 porties en rol deze tot balletjes.
  4. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat (tot circa 1 cm hoog).
  5. Bak de koekjes in het midden van de oven op 160 C in 25-30 minuten gaar.
  6. De koekjes zijn ongeveer een week houdbaar in een afgesloten doos in de koelkast.
http://www.brndstf.nl/kokosmeelkoekjes-receptenruil/

Het oorspronkelijke recept vind je trouwens hier.

Deze bloggers doen mee aan de receptenruil

Dayenne’s Foodblog: http://www.dayennefoodblog.com
Eet clean: http://www.eetclean.nl
De Voedzame Keuken: http://www.devoedzamekeuken.nl
Eat Pure Love: http://www.eatpurelove.nl
Kiwi enzo: http://www.kiwienzo.nl
Foodquotes: http://www.foodquotes.nl
Peachy Paleo: http://www.peachypaleo.nl
Pure Food Coaching: http://purefoodcoaching.nl
Mesa Verde blog: http://www.mesaverdeblog.nl
Young voedingsadvies: http://www.youngvoedingsadvies.nl

YOU MIGHT ALSO LIKE

Chili sin carne
September 11, 2017
Notengranola
May 15, 2017
One pot met haloumi, aardappel en spinazie
April 06, 2017
Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *