Kokos-chia yoghurt


Ik ben dol op deze kokos-chia yoghurt en eet het meestal als ontbijt. Het geeft me de hele ochtend een vol gevoel, ik kan er uren op vooruit. Meestal heb ik niet zo’n trek ’s ochtends, maar voor deze pudding maak ik altijd plek.

Sinds kort heb ik rijstekokosmelk ontdekt. Ik dronk het op de Free from foodexpo dit jaar en was positief verrast. Het is heel neutraal van smaak en zoet van zichzelf, ik vind het een stuk lekkerder dan bijvoorbeeld amandelmelk. Mijn favoriete merk is Rude Health (verkrijgbaar bij de Tuinen of sinds kort Holland & Barrett), maar die van Provamel is ook lekker.(verkrijgbaar bij AH o.a.). Je kunt het heerlijk zo drinken, gekoeld is het lekkerst, maar ook in je ontbijtjes verwerken zoals hieronder.

 

kokos-chiapudding

Kokos-chia yoghurt

Wat heb je nodig voor 1 portie

50-75 ml rijstkokosmelk (voor paleo: neem kokosmelk, amandelmelk of tijgernotenmelk)
1 el chiazaad
200 ml kokosyoghurt (zelfgemaakt of uit de winkel)
Topping:
gehakte noten (ik gebruikte pistachenoten)
1 dadel in stukjes
vers fruit (ik gebruikte aardbeien)

Zo maak je het

  1. roer het chiazaad door de rijstekokosmelk en laat het minimaal 30 minuten (maar een nachtje in de koelkast kan ook) staan. De chiazaadjes zullen gaan geleren met de rijstkokosmelk, het wordt een dikke brei.
  2. Roer vervolgens de gewelde chiazaadjes door de kokosyoghurt.
  3. Schep wat fruit in een hoog glas of schaaltje, doe de helft van de kokosyoghurt erop, vervolgens nog wat fruit en de rest van de kokosyoghurt.
  4. Bestrooi met de gehakte dadel en noten en eet direct.

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016
Paleo kersencake | Receptenruil
September 01, 2016
Uit de oude doos | Receptenruil Amandel-appelcake
August 09, 2016
Uit de oude doos | Receptenruil Groene drakensmoothie
August 02, 2016
Receptenruil | Venkel courgette linzensoep
July 26, 2016
Wortelsap met appel en kurkuma
July 06, 2016
Kurkumapasta
July 04, 2016

1 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *