Key Lime Pie | Paleo


Oh, deze taart is zooo verrukkelijk! Die moet je echt proberen, zeker als je van friszoet houdt. Ik maakte deze zuivelvrije Key lime pie vorig jaar voor mijn dochters vierde verjaardag, zowel voor onszelf als voor de visite die gluten- en zuivelvrij eet. Omdat de verjaardagen bij ons doorgaans groots gevierd worden, minder dan 30 man lukt gewoon niet, maakte ik ook nog een grote ‘gewone’ taart met – natuurlijk – het idool van ieder van 4 tegenwoordig; Elsa (Frozen). Beide taarten vonden gretig aftrek, maar de Key lime was toch echt mijn persoonlijke favoriet!

key lime pie close

 

Serveer de taart gekoeld of bevroren (ijstaart, anyone?), want door warmte kan de kokos roomvulling snel gaan uitlopen. Deze taart is ook echt een aanrader (en het ideale nagerecht) voor een zomers etentje. Zorg dat je genoeg maakt, want vrijwel iedereen gaat voor een tweede ronde.

 

Key lime pie | paleo

Prep Time: 2 hours

Cook Time: 30 minutes

Total Time: 2 hours, 30 minutes

1 taart met een diameter van 22 cm | 12 porties

Serving Size: 1 stuk (1/12 taart)

Calories per serving: 300

Fat per serving: 25

Saturated fat per serving: 9,5

Carbs per serving: 29

Protein per serving: 5

Fiber per serving: 2,5

glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij (wel honing)

paleo, vegetarisch, raw

Key lime pie | paleo

    Voor de bodem:
  • 150 gram pecannoten
  • 130 gram ontpitte dadels
  • 3 el geraspte kokos
    Voor de vulling:
  • 250 ml kokosmelk (bijvoorbeeld Aroy-D kokosmelk voor desserts in het groene blik)
  • 3 grote limoenen, uitgeperst
  • rasp van 2 limoenen
  • 200 gram cashewnoten, een nacht geweekt in water met wat zeezout en daarna uitgelekt
  • 1/2 cup honing
  • 3 el kokosolie (gesmolten)
    Maak eerst de bodem:
  1. Maal de dadels en noten fijn in een keukenmachine tot een ietwat homogene massa, maar nog wel met kleine stukjes erin
  2. Voeg de geraspte kokos toe en pulseer kort totdat alles goed gemengd is
  3. Verdeel het mengsel over een bakvorm, strijk glad met de bolle kant van een eetlepel of met je vingers. Druk het mengsel ook goed tegen de randen, de gehele vorm moet bedekt zijn (de bodem en circa 2 cm opstaande rand)
  4. Zet de vorm in de vriezer
    Voor de vulling:
  1. Doe de uitgelekte cashewnoten, de kokosmelk, kokosolie, honing en het limoensap in een blender
  2. Blend tot een heel glad mengsel, afhankelijk van het type blender duurt dit enkele tot circa 10 minuten
  3. Haal de taartbodem uit de vriezer
  4. Giet het mengsel voor de vulling uit over de bodem tot bijna aan de rand
  5. Zet de taart weer in de vriezer
  6. Strooi de geraspte limoenschil circa 15 minuten nadat de taart in de vriezer staat over de taart (de taart is dan al iets opgesteven waardoor de limoenrasp niet direct naar de bodem zakt)
  7. Laat de taart verder opstijven (minimaal 2 uur) voordat je hem serveert en haal hem circa 10-15 minuten voor het serveren uit de vriezer tenzij je de taart als ijstaart serveert, dan is 1-5 minuten vooraf uit de vriezer halen voldoende

Notes

Ik gebruikte een stalen taartvorm (Gobel) met een diameter van 22 cm waarvan de bodem uitneembaar is. Met zo'n vorm kun je de taart na het opstijven zonder te beschadigen van onderuit uit de vorm duwen en hem vervolgens eenvoudig in stukken snijden en serveren.

De taart blijft in de vriezer zeker een week goed van structuur en kan tot 2 maanden in de vriezer bewaard blijven. Na 1 a 2 weken zal wel steeds meer kristallisatie gaan plaatsvinden waardoor de structuur van de vulling korreliger wordt.

http://www.brndstf.nl/key-lime-pie-zuivelvrij-glutenvrij/

Key lime pie paleo

 

 

key lime pie boven

 

key lime buren

 

De buren werden ook blij van een stukje Key lime pie!

 

Elsa voorkant

 

En nog twee foto’s van de Elsa taart (don’t mind the messy background).

 

Elsa achter

YOU MIGHT ALSO LIKE

Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016
6 lekkere recepten met orgaanvlees
September 14, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *