Het antidieetboek


Toen ik een tijdje terug mijn nieuwe eetwijze deelde kreeg ik daar veel reacties op. Ook van eetschrijver Gerrit-Jan Groothedde, bekend van o.a. zijn boek Weg van de Supermarkt en zijn blog Eetschijven. Mijn nieuwe eetgewoonten hebben volgens hem veel overeenkomsten met zijn antidieet, waar hij zijn laatste boek aan wijdde. Nu stond zijn boek al wel een tijdje op mijn leeslijst, maar eraan toegekomen was ik nog niet. Dit moest het moment zijn om er eens in te beginnen.

 

Het antidieetboek

 

Het antidieetboek is een lekkere weglezer, ik had het zo uit. Gerrit-Jan neemt je mee in zijn poging om af te vallen zonder (crash)dieet. Hij gelooft niet in diëten en vind het jammer dat de term zo misbruikt wordt. Dieet is natuurlijk niets meer dan een eetwijze en niet zozeer een manier om af te vallen, terwijl we er inmiddels met name met die laatste een associatie mee hebben.

Afvallen met gezond verstand

Tijdens de ontdekkingstocht van eetschrijver worden zijn persoonlijke verhalen afgewisseld met interessante informatie over hoe de voedingsindustrie een enorme impact heeft gekregen op hoe en wat wij eten. Daarnaast vind je veel tips om direct zelf aan de slag te kunnen met gewichtsverlies. Onder het mom van ‘als ik het kan, kun jij het helemaal’ laat Gerrit-Jan je in Het antidieetboek zien dat blijvend afvallen helemaal niet zo moeilijk en vervelend hoeft te zijn. Mooie bijkomstigheid is dat je er geen eetschema’s of ingewikkelde en dure boodschappenlijstjes voor nodig hebt. Gewoon wat gezond verstand en kennis over de ingrediëntenlijst op de verpakking van onze huidige levensmiddelen. Die kennis krijg je in Het antidieetboek ruimschoots voorgeschoteld en het zal je kijk op het supermarktschap veranderen.

Zo lees je ook wat sluipsuiker is en hoe je echt gevarieerd kunt eten (en euh nee, iedere dag opnieuw een boterham of 4 hoort daar dus niet bij). Na het lezen van het boek kan ik concluderen dat de eetwijze in Het antidieetboek inderdaad erg overeenkomt met die van mij en dat maakt het boek natuurlijk wel een mustread :-).

Gerrit-Jan verloor met zijn methode maar liefst 35 kilo, blijvend wel te verstaan en zonder dat hij ooit het gevoel gehad heeft ‘op dieet’ te zijn geweest. Het antidieetboek bied je een oplossing om je eetgewoonten te veranderen en zo weer een gezond gewicht te bereiken (en te behouden) zodat je je weer energieker en fitter kunt voelen. Sterker nog, misschien raak je net als Gerrit-Jan wel verlost van je slaapapneu.

 


Titel: Het antidieetboek
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 978 90 00 34098 9

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Zullen we het dit jaar eens anders aanpakken
January 08, 2018
10 tips om je kilo’s onder controle te houden in december
December 09, 2016
Ancestral Health Symposium Nederland 2016
October 13, 2016
Hoeveel koolhydraten zou je moeten eten per dag?
September 07, 2016
Verander je gewoonten met yoga
April 25, 2016
De Real Meal Revolutie | Boekrecensie
March 24, 2016
Wanneer afvallen niet lukt
March 03, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *