Gehaktbrood met ei, pistache en abrikozen


gehaktbrood met ei boven

Op instagram kwam ik een fantastische foto van een gehaktbrood gevuld met ei van Sabrina Ghayour tegen. Ze is een geweldige chef en haar boek Persiana is ook super. Ik raakte meteen geïnspireerd om ook een gehaktbrood te maken, leuk voor komend paasweekend. Ik weet niet precies welke ingrediënten Sabrina gebruikte, maar heb wel de hoofdingrediënten van haar overgenomen; lamsgehakt, pistache en abrikozen. Een gerecht met die ingrediënten kan al niet meer misgaan en de kleuren maken het helemaal geschikt voor de paasbrunch (of diner)!

Pasen is bij ons thuis nooit zo’n happening, mijn man werkte tot voor kort ook bijna altijd met Pasen dus het kwam al helemaal niet in mij op om er een speciale dag van te maken met eten. Toch merk ik om mij heen dat Pasen steeds meer een eetfestijn wordt zoals met kerst, het is natuurlijk ook wel gezellig -als je toch vrij bent- om er iets leuks van te maken met elkaar en aangezien onze dochter inmiddels ook wat ouder wordt en alles wat meer echt gaat meebeleven gaan we dit jaar ook voor de bijl. Eerst maar eens beginnen met dit paleo paasbrood misschien komt er later deze week ook nog wel een taartje voorbij ;-).

Lamsgehaktbrood met ei, pistache en abrikozen

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 45 minutes

Total Time: 1 hour

circa 12 plakjes

glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij

paleo

Lamsgehaktbrood met ei, pistache en abrikozen

  • 500 gr lamsgehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 50 gr + 15 gr pistachenoten
  • 6 + 1 eieren
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl turmeric
  • klein handje verse munt, fijn gehakt
  • 3 + 6 gedroogde abrikozen
  • ruim 1 tl zout, 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • Cake- of terrinevorm waar 6 eieren in de breedte naast elkaar kunnen liggen.
  1. Warm de oven voor op 180C (hetelucht 175C)
  2. Kook 6 eieren middelhard (circa 7 minuten), spoel ze goed met koud water en laat afkoelen.
  3. Hak 50 gram pistachenoten fijn in een keukenmachine.
  4. Hak 3 gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
  5. Snipper de ui en meng hem met de geperste knoflook door het gehakt.
  6. Voeg het rauwe ei, de gemalen pistachenoten en de gehakte abrikozen toe en kneed het goed door het gehakt.
  7. Kneed de ras el hanout, turmeric, munt, zout en peper door het gehakt.
  8. Bekleed de bodem van de cake- of terrinevorm met circa 1/3 deel van het gehaktmengsel.
  9. Pel de gekookte eieren en leg ze naast elkaar op het gehaktlaagje in de vorm.
  10. Bedek de eieren voorzichtig rondom met het resterende gehaktmengsel, zodat het de vorm van een brood krijgt.
  11. Leg de overgebleven gedroogde abrikozen op het gehaktbrood (bijvoorbeeld boven ieder ei 1 abrikoos).
  12. Bestrooi het gehaktbrood met de resterende 15 gram pistachenoten.
  13. Zet het gehaktbrood 45 minuten in de oven (of tot gaar).
  14. Draai na het bakken de abrikozen om en garneer het brood met nog wat fijngehakte munt.
  15. Zowel warm als koud erg lekker!
http://www.brndstf.nl/gehaktbrood-ei-pistache-en-abrikozen/

eieren in terrine

 

Gehaktbrood klaar om de oven in te gaan

 

lamsgehaktbrood met ei en munt boven

 

Lamsgehaktbrood voor

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016
6 lekkere recepten met orgaanvlees
September 14, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *