Deze Froothie blender maakt koken leuker | plus kortingscode


Froothie optimum blender G2.1 platinum serie

Al jaren droomde ik van een krachtige blender, zo eentje die je bij andere foodbloggers tegenkomt en waar je de meest fantastische dingen mee kunt maken. Een waar je cashew crème fraîche echt helemaal glad mee wordt en waar je in een mum van tijd en zonder rookwolken uit de motor bananenijs mee kunt maken. Ik had al redelijk wat onderzoek gedaan, maar het prijskaartje hield me altijd tegen. Ik deed het dan wel mijn mijn huis-tuin-en-keukenblender dacht ik, dan maar wat stukjes erin. Als ik ooit rijk zou worden, zou ik wel zo’n prachtblender kopen.

Niet lang nadat ik met dit blog begon, kreeg ik van Froothie Nederland de kans om zo’n krachtige blender uit te testen, nog wel hun nieuwste, de Froothie Optimum Blender G2.1 Platinum serie ook. Een geweldige kans, zo kon ik meteen ervaren of het het wel echt waard was om er eentje te kopen, ik wist al meteen wat ik er allemaal mee zou gaan maken. Ik droomde over heerlijk gladde vanille cashewroom, eigengemaakte notenpasta, schuimige Horchata chai,  luchtig banaanpannenkoekenbeslag zonder stukjes,  ijs in allerlei variaties en vooral van de snelheid waarmee je al die mooie gladde creaties kunt bereiken. Met mijn zusje had ik het over de blender en zij zou er alleen al een willen hebben om er al la minute hete soep mee te kunnen maken, ja dat kan dus echt.

 

froothie blender optimum led display

Toen de blender binnenkwam was ik in de zevende hemel. Wat een ding!! Hij zag er een stuk mooier uit dan de blenders die ik van andere (vergelijkbare) merken had gezien, echt een plaatje. Deze blender had een digitaal display en heel cool (en vooral makkelijk) vooraf ingestelde programma’s. Als ik een notenpasta wil maken hoef ik alleen maar op de knop ‘grind’ te drukken en de blender gaat automatisch op de juiste snelheid aan de slag. Na de verstreken tijd had ik een notenpasta waar ik voorheen alleen maar van kon dromen, zo zacht, zo glad, zo lekker, echt geweldig (sorry ik ben fan!). Aanstampen tussendoor was wel nodig, maar daar zit nu juist een stamper voor bij het apparaat. Die kun je eenvoudig tijdens het blenden door de opening in het deksel plaatsen. De blender hoeft dus niet eerst uitgezet te worden. De stamper is ook precies zo lang dat hij nooit de snijbladen kan raken tijdens het blenden. Notenpasta kun je echt niet met een gewone blender maken, de motor raakt eenvoudig oververhit.

In mijn enthousiasme ben ik vergeten een foto te maken van de notenpasta, maar deze foto van een supergladde vanille cashewroom die ik later maakte zegt misschien ook wel genoeg:

Perfect gladde vanille cashewroom

 

Maar ook notenmelk uit deze blender is fantastisch en daar hebben ze echt over nagedacht. Je krijgt er namelijk een heel fijn netje bijgeleverd voor notenmelk, waarmee je zelfs het allerlaatste druppeltje eenvoudig uit de noten kunt wringen. In vergelijking tot mijn huis-tuin-en-keukenblender hield ik ook nog eens meer melk over daardoor! Het grappige was, dat ik twee maanden eerder al op zoek geweest was naar zo’n netje, maar die hier in Nederland nog niet had gevonden bij de kookwinkels. Daar keken ze me aan of ze water zagen branden.

In dit filmpje maak ik tijgernotenmelk met de voorinstelling voor notenmelk. Je kunt hierin mooi zien hoe het display werkt en hoe de blender wisselt tussen de snelheden. Na afloop stopt de blender automatisch.

Je hoeft natuurlijk niet met de voorinstellingen te werken, je kunt ook gewoon zelf de tijd en snelheid instellen en hij heeft ook een polsknop.

Laatst moest ik de soep voor mijn yogaopleiding voorbereiden (7 liter), na de bereiding moest deze nog even gepureerd worden en dat doe ik normaal met een staafmixer. Uit gewoonte pakte ik de staafmixer en ging aan de slag, maar na 5 minuten was nog niet een kwart goed gepureerd. De hoeveelheid was gewoon erg groot. Ik besloot de soep in de blender te doen en na 4 porties (van ongeveer 2 liter) in de blender te hebben gedaan was mijn soep perfect gepureerd. Het koste me met de blender maar een minuut of 5 in totaal terwijl ik met de staafmixer zeker een kwartier tot 20 minuten kwijt geweest zou zijn (en de soep was dan bij lange na nog niet zo mooi glad geweest als die uit de blender).

Ik mocht de blender een maand uitproberen en dan zou ik hem terugsturen naar Froothie. Misschien raad je het al, dat is dus niet gebeurd. Ik heb de blender meteen aangeschaft. Qua prijs is hij ook nog eens veel interessanter dan blenders van Vitamix of Blendtec, terwijl hij hetzelfde kan. Hij is zelfs nog krachtiger, heeft meer mesjes en ziet er ook nog eens mooier uit, je betaalt er alleen de helft minder voor. Bizar dat het kan! Misschien heb je nog nooit van Froothie gehoord, dat kan ik me voorstellen. Ze maken niet veel reclame in Nederland, maar wereldwijd in Australië zijn ze een grote leverancier van (professionele) blenders. Froothie is van origine een Australisch bedrijf, maar is gevestigd over de hele wereld. Bij toeval kwam ik op hun site en ik was geïntrigeerd door hun claims en filmpjes op youtube (dat zij een minimaal net zo’n goede blender als de andere twee grote merken hebben) en wilde daarom zelf de test aangaan. In kookworkshops heb ik de andere blenders al eens uitgeprobeerd en ik wist dus wel wat ik kon verwachten van een krachtige blender.

Kortingscode voor de Froothie Optimum G2.1 Platinum

Ik ben echt super blij met deze blender, wij noemen hem thuis inmiddels the beast (ja echt!) en ik zal binnenkort een paar van mijn favoriete recepten met de blender delen ter inspiratie. Ik ben zelfs zo enthousiast dat ik hem graag aanbeveel en na overleg met Froothie mag ik jou zelfs een kortingscode aanbieden. Wanneer je nu hun nieuwe blender, de Froothie Optimum G2.1 Platinum series (dezelfde als die ik heb) koopt, krijg je op de (al lage introductieprijs van EUR 450 op dit moment) nog eens EUR 10 extra korting. Gebruik daarvoor deze code: LV-Optimum-Appliances-10 in de webshop van Froothie.

 

 

Deze post is op geen enkele wijze gesponsord, ik heb initieel alleen de blender in bruikleen gehad (op eigen verzoek). Bovenstaande berust geheel op mijn eigen mening en ervaring. Mijn enthousiasme over de blender is oprecht, ik heb hem zelfs gekocht na de leenperiode.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Pina colada ijs
June 10, 2016
Ontbijtmuffins met tijgernotenmeel
May 30, 2016

10 Comments

Dennis
Reply 30 oktober 2016

fMaar een prijs van E 900,- vind ik wel heel erg hoog...

  Leonie
  Reply 30 oktober 2016

  Toen ik het artikel schreef had de blender een introductieprijs van 450 euro. Een kwaliteitsblender is helaas niet goedkoop.

   Dennis
   Reply 31 oktober 2016

   Klopt. Maar een verschil van € 500,- t.o.v. de Optimum 9400? Een verschil van € 50,- t.o.v. de Optimum 9400, zoals bij de introductieprijs zou ik billijk vinden...
   Dat wordt dus géén Optimum G2.1 voor mij, en ik verwacht dat er meer mensen zo over zullen denken.
   Wel een leuk artikel ;-)

Nicky
Reply 27 mei 2016

Mooie blender. Ik heb al heel lang een blender waar een filter bij zit die ik er 8n kan zetten en daar de noten in kan doen om amandelmelk te maken. Ik heb trouwens ook gewoon een waszakje waar ik de notenmelk in kan doen om de pulp uit te knijpen.

  Leonie
  Reply 30 mei 2016

  Ik heb ook van Philips een blender met zo'n filter, maar de maling is een stuk minder dan die van deze blender merk ik. Op zich werkt het wel natuurlijk. Waar heb jij het waszakje vandaan Nicky?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *