Super easy healthy snack | chocoladereep met vijgen
Ik wil dit jaar weer de draad gaan oppakken en terug naar een gezond(er) eetpatroon, af en toe snoepen past daar prima in, maar dan het liefst wel nog enigszins verantwoord. Omdat ik trek had in iets lekkers, zocht ik naar een idee voor een healthy snack. Ondertussen was ik mijn keukenkastjes aan het ordenen vond ik nog wat ‘oude’ chocoladerepen achter in een van de kastjes. De repen bleken te warm bewaard en waren wat wit uitgeslagen. Zonde. Ondanks dat ze nog prima te eten zijn, vond ik ze om zo uit het vuistje te eten niet meer zo aantrekkelijk.
Om toch nog wat met de wit uitgeslagen chocoladerepen te doen besloot ik dat ik hiermee dan maar mijn healthy snack moest maken. Later die middag toen ik bij de notenbar stond om mijn wekelijkse voorraad noten in te slaan zag ik daar heerlijke zachte gedroogde vijgen liggen. *pling* Het idee voor mijn healthy snack was geboren, het werd deze lekkere en makkelijke te maken chocoladereep met vijgen.
Wat heb je nodig
250 gr gedroogde vijgen, kies ‘verse’ zachte, platte vijgen
250 gr goede donkere chocolade (min. 70%, ik gebruikte een mix van 70% en 85%)
Wat moet je doen
Smelt de chocolade au bain marie (in een schaal boven een pan heet water).
Haal het harde uiteinde van de vijg eraf, dit zit in het midden van de vijg en is het gedeelte waarmee de vijg aan de tak zat voordat hij geoogst werd
Leg de gedroogde vijgen op een stuk bakpapier of siliconen bakvel. Plet de vijgen eventueel nog iets.
Giet de chocolade over de vijgen en laat uitharden. Dit duurt een paar uur.
Bewaar de chocoladereep (heel of in stukken) in een goed afsluitbare pot.
- 6 March 2016
- 1 Comment
- 1
- chocolade, glutenvrij, recept, recepten, vijgen, zelf maken, zuivelvrij
dita57
7 maart 2016Dat zit lekker uit, ik heb ook nog wat chocolade repen dus .....inkopen doen en vijgen scoren. Dank je voor het idee!