Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen


Je geeft een etentje en wil niet gelijk al je healthy principes overboord gooien, maar ook niet je gasten het idee geven dat ze ‘gezond voedsel’ moeten eten. Nee, het is de bedoeling je gasten lekker eten voor te schotelen en ze te laten genieten. Om dat te bereiken en je gasten (of in ieder geval jezelf ;-)) toch een gezond en lekker dessert voor te schotelen neem je deze chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoenpuree.

Ik heb iets met pompoen deze herfst, ik wil het overal voor gebruiken en heb me er inmiddels al behoorlijk mee uitgesloofd in de keuken, binnenkort kun je nog wel wat recepten met pompoen verwachten op het blog. Geen idee waar mijn fascinatie voor pompoen opeens vandaan komt, ik heb er in voorgaande jaren nooit echt iets mee gehad. Misschien komt het door de prachtige herfst die we dit jaar hebben. Ik geniet echt met volle teugen van het heerlijke zachte weer en de bonte kleuren in de natuur.

Voor dit dessert kwam de inspiratie van mijn oude chocolade-avocadomousse op het vorige blog. Ik had van al het koken met pompoen nog wat pompoen over en vond het zonde om weg te gooien. Toen bedacht ik me dat het ook wel lekker kon zijn om het te combineren met de healthy chocomousse. Ik probeerde het uit en het was niet alleen verrassend lekker maar ook nog eens prachtig om te zien. Pompoen kun je trouwens ook prima invriezen, dus heb je een keer wat pompoen over en ga je het niet meteen gebruiken voor bijvoorbeeld dit heerlijke recept, vries het dan in voor een volgende keer.

Chocolade-avocadomousse met een laagje van zoete pompoen

Chocolade-avocado mousse met een laagje van zoete pompoenpuree

Chocolademousse met zoete pompoenpuree

voor 4 porties

Chocolademousse met zoete pompoenpuree

    voor de chocolademousse
  • 2 rijpe avocado's
  • sap van 2 middelgrote sinaasappelen
  • 4 el cacaopoeder (+ beetje voor het bestrooien), rauwe cacaopoeder geeft een mildere smaak
  • 1 -2 el acaciahoning (of rijststroop voor vegans)
    voor de pompoenpuree
  • 200 gr gekookte pompoen
  • 3 dadels, ontpit
  • 1 el puur vanille extract
  • snuf koekkruiden of kaneel
    Begin met de pompoenpuree
  1. Pureer de ingrediënten voor de pompoenpuree kort in de blender of met een staafmixer.
  2. Breng op smaak met extra dadels of kaneel.
  3. Zet afgedekt weg in de koelkast.
    Maak nu de chocolademousse
  1. Halveer de avocado's en haal de pitten eruit.
  2. Schep het vruchtvlees eruit en doe dit samen met het sap van de uitgeperste sinaasappelen en het cacaopoeder in een blender of kom.
  3. Pureer het geheel kort in de blender of met een staafmixer. Zorg dat het een gladde mousse wordt.
  4. Roer een eetlepel honing door de mousse en proef, wanneer je nog iets van avocado proeft doe dan nog een halve tot een hele eetlepel honing erbij en roer goed door.
    Maak het af
  1. Verdeel een paar eetlepels van de pompoenpuree over 4 glaasjes.
  2. Schep er voorzichtig de chocolademousse op en bestrooi met nog wat cacaopoeder.
  3. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  4. De mousse is circa 3 dagen houdbaar in de koelkast.
http://www.brndstf.nl/chocolade-avocadomousse-laagje-zoete-pompoen/

 

 

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

One pot met haloumi, aardappel en spinazie
April 06, 2017
Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016
Zadencrackers met sesam en hennepzaad | vegan
September 28, 2016
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van hennepzaad?
September 22, 2016
6 lekkere recepten met orgaanvlees
September 14, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *