Geweldige hummus van cashewnoten
Ik ben dol op hummus, maar iets minder op kikkererwten, ik vind ze wel lekker, maar eet ze liever niet te vaak omdat ik merk dat mijn darmen daar niet altijd even vrolijk van worden. Om toch regelmatig iets lekkers te smeren op mijn crackers maak ik vaak deze geweldige cashewnotenhummus. Die smaakt bijna hetzelfde als hummus van kikkererwten en is net zo romig.
Cashewnotenhummus
- 150 gr cashewnoten
- 2-3 el witte tahin
- 1 grote teen knoflook (of 2 kleintjes)
- sap van 1 citroen
- circa 10 el water
- 1/4 tl zout
- olijfolie
- sumac
- fijngehakte bladpeterselie
Om te garneren
- Week de cashewnoten minimaal 2 uur van te voren in ruim water.
- Giet de cashewnoten af en doe ze samen met de overige ingrediënten voor de cashewnotenhummus in een kom van je keukenmachine of blender.
- Mix of blend de cashewnoten tot een gladde room, wellicht moet je soms het mengsel even omroeren of er nog een beetje water aan toevoegen. Wees voorzichtig met het toevoegen van water, de hummus moet wel compact van blijven.
- Controleer de smaak en voeg eventueel nog wat tahin of zout toe.
- Serveer de hummus in een schaaltje met eroverheen wat olijfolie, sumac en fijngehakte peterselie.
Brndstf.
- 15 February 2016
- 2 Comments
- 2
- cashewnoten, hummus, mezze, paleo, peulvruchtenvrij, raw, recept, vega, vegan, zuivelvrij
2 Comments