Cashew crème fraîche


Tegenwoordig gebruik ik in mijn recepten die om crème fraîche vragen deze zuivelvrije cashew crème fraîche en die is minstens zo lekker als de gewone. Dit recept is eenvoudig en snel te maken, het enige wat je nodig hebt is een goede blender of keukenmachine en wat geduld omdat je de cashewnoten het beste vooraf even kunt laten weken. Vervolgens is je cashew crème fraîche in 5 minuten gemaakt.

Ik week mijn cashewnoten meestal zo’n twee uur voordat ik er deze crème fraîche van maak. Maar een half uurtje kan ook, het gaat erom dat de cashewnoten wat zachter worden zodat ze makkelijker te blenden zijn tot een gladde saus. Mocht je echt geen tijd hebben, maar wel over een goede blender of keukenmachine beschikken dan kun je de cashewnoten ook ongeweekt gebruiken.

Gebruik een lepel cashew crème fraîche in soepen, op je taco’s of bij stoofschotels. Koud is ie het lekkerst en je kunt hem tot vijf dagen in de koelkast bewaren.

Cashew crème fraîche

Prep Time: 2 hours, 5 minutes

Cook Time: 5 minutes

Total Time: 2 hours, 10 minutes

zuivelvrij, glutenvrij, suikervrij

paleo, vegan, vegetarisch

Cashew crème fraîche

  • 1 cup cashewnoten, 2 uur geweekt in 1 cup water met een snuf zout
  • 1/2 cup koud water
  • 1/2 el appelciderazijn
  • 1/2 tot 1 el citroensap
  1. Giet de geweekte cashewnoten af.
  2. Doe ze in een blender of keukenmachine en voeg de 1/2 cup koud water, de azijn en een halve eetlepel citroensap toe.
  3. Blend tot een glad mengsel.
  4. Controleer of de cashew crème fraîche zuur genoeg is, voeg eventueel nog wat citroensap toe en roer goed door.
  5. De cashew crème fraîche blijft circa 5 dagen goed in de koelkast.
http://www.brndstf.nl/cashew-creme-fraiche/

 

ingredienten cashew creme fraiche

 

cashewnoten in de blender

 

mix de cashewnoten

 

cashew creme fraiche

YOU MIGHT ALSO LIKE

Notengranola
May 15, 2017
One pot met haloumi, aardappel en spinazie
April 06, 2017
Review TANTE TOOS Suikerloos RAW SWEETS Workshop
March 13, 2017
Soep van geroosterde paprika en tomaten
March 08, 2017
Super lekkere Eggnog | sugar alert!
December 26, 2016
Surinaamse pindasoep met tomtom
December 12, 2016
Snelle groentesoep met harissa
November 14, 2016
Chocolade-avocadomousse op een laagje van zoete pompoen
November 06, 2016
Kokosmeelkoekjes | receptenruil
October 20, 2016

3 Comments

dita57
Reply 3 maart 2016

Heerlijke vervanger voor crème fraiche. Oh een bekende blender

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *