Ancestral Health Symposium Nederland 2016


ancestral-health-symposium-nederland-2016

 

Volgende week zaterdag zal voor de tweede keer het Ancestral Health Symposium Nederland worden gehouden. Vorig jaar was ik bij de eerste editie en dat was zo’n leerzame en leuke dag dat ik dit jaar zeker niet wil missen.

Ancestral Health is voor mij de meest logische manier van het kijken naar gezondheid. Het is gebaseerd op evolutiegeneeskunde. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat chronische welvaartsziekten zoals diabetes en bepaalde vormen van kanker (voor een groot deel) worden veroorzaakt door onze leefstijl en niet zozeer door toeval of pech. In onze huidige Westerse leefstijl eten we steeds minder voedingsmiddelen waarvoor ons lichaam ontworpen is en onze leefomgeving en activiteiten staan ook steeds verder af van waar ons lichaam ooit op gestart is. Onze lichamen evolueren niet zo snel als dat onze leefomgeving de afgelopen paar honderd jaar heeft gedaan en dat uit zich in allerlei klachten.

Het Ancestral Health Symposium Nederland 2016 heeft als thema’s darm en vuur. Er komen sprekers van over de hele wereld, zo zijn Prof. dr. Alessio Fasano (Harvard) en prof. dr. Wil Roebroeks (Leiden Universiteit) de hoofdsprekers dit jaar. Wanneer je geïnteresseerd bent in gezondheid en meer te weten wilt komen over hoe je je darmen gezond kunt houden door voeding, wat de relatie is tussen onze darmen en hersenen, wat vuur en het koken van voedsel te maken heeft met onze gezondheid en of we het eigenlijk wel nodig hebben of wat de waarde is van wetenschappelijke voedingsstudies, dan is dit symposium echt iets voor jou. De laatste (wetenschappelijke) inzichten worden met je gedeeld door vooraanstaande sprekers en er zal een waarschijnlijk interessante discussie tussen dr. Fasano en immunoloog dr. Frits Koning plaatsvinden over gluten, bestaat er echt zoiets als een glutenintoleratie (naast coeliakie)?

Daarnaast zijn er leuke healthy (boeken)stands en kun je genieten van een lekkere en gezonde lunch. En het mooie aan dit symposium is dat je niet heel de dag op je kont hoeft te zitten (‘zitten is het nieuwe roken’). Met de  actieve clinics kom je mooi aan je dagelijkse benodigde portie beweging, terwijl je tegelijk wat opsteekt. Echt superleuk en inspirerend!Vorig jaar was ik aanwezig bij de eerste editie van het symposium en was erg onder de indruk van de organisatie en kwaliteit van de clinics, lezingen en de lunch. Dit jaar beloofd dan ook zeker weer een bijzonder leuke en leerzame dag te worden. Het leuke van dit symposium vind ik dat het toegankelijk is voor iedereen, zowel artsen (incl. accreditatie) als geïnteresseerde leken. Dat maakt dit symposium extra bijzonder. Het is dan ook de manier om in contact te komen met andere mensen die net als jij geïnteresseerd zijn in gezondheid en voeding.

Nog even alles op een rijtje

Wat: Ancestral Health Symposium Nederland
Waar: Leiden, Leids Universitair Medisch Centrum
Wanneer: zaterdag 22 oktober a.s. van 8:00 – 17:30 uur
Prijs: vanaf EUR 95 (accreditatie mogelijk voor o.a. artsen en diëtisten)
Website: www.ancestralhealth.nl 

Korting

Boek je ticket via deze link met 10% korting! 

 

 

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Dit doen is misschien wel het beste voor je gezondheid
January 18, 2017
3 redenen om te gaan mediteren & hoe te beginnen
January 10, 2017
Het antidieetboek
July 28, 2016
Waarom ik gestopt ben met paleo
June 20, 2016
Kabeljauw met knapperig noten-kruidenkorstje
April 13, 2016
5 redenen om vandaag nog te beginnen met Brisk Walking
March 15, 2016
Magnesiumtekort, een tikkende tijdbom?
February 11, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *